Política

Sánchez i Puigdemont es retroben 553 dies després: “Guanyarem perquè estem en la banda correcte de la història”

El president i el candidat de JxCat al Congrés es retroben gràcies a la tecnologia en una videoconferència entre la presó de Soto del Real i Waterloo

“L’esperit de l’1-O garantirà que el nostre desig d’abraçar-nos sigui realitat”

  • VÍDEO: Videoconferència entre Jordi Sànchez, des de Soto del Real, i Carles Puigdemont, des de Bèlgica
  • Jordi Sànchez i Carles Puigdemont durant la videoconferència ACN.

Després de més de 553 dies Carles Puigdemont i Jordi Sànchez han pogut retrobar-se, malgrat la distància. El candidat de JxCat a les Europees i el cap de llista al Congrés han compartit un acte polític a través d’una videoconferència que ha unit l’“exili” de Waterloo amb la presó de Soto del Real, aquest dilluns al matí. “L’esperit de l’1-O garantirà que el nostre desig d’abraçar-nos sigui realitat”, ha dit l’expresident del Govern a Sànchez. Els candidats de JxCat, amb Laura Borràs al capdavant, han seguit l’acte des de la seu. Emocionats, han celebrat la connexió entre els seus dos líders: “Quan la democràcia falla, desitgem que no falli la tecnologia”, ha sentenciat Borràs.

La conversa, seguida des de la seu electoral de JxCat pels principals dirigents de la formació i per la premsa, només podia durar mitja hora, a causa de les restriccions legals, i al final d’aquesta s’ha vist un Puigdemont visiblement emocionat quan Sànchez, pres a Soto del Real (Madrid), li ha dit: “Em venen a buscar, em recorden que sóc a la presó”.

Puigdemont i Sànchez han coincidit a condemnar la crema i els trets a una figura de l’expresident català en unes festes a Coripe (Sevilla).

Per a Puigdemont, aquest acte “no anava contra una persona” sinó contra cosa que “representa” el moviment independentista: “El llaç groc i la idea de la república, això és el que els molesta”, ha subratllat.

Des de Bèlgica, l’expresident català ha agraït al cap de llista de JxCat per Barcelona i a la resta de presos que no s’hagin “doblegat” i ha demanat tenir “paciència i perseverança” i “mantenir la posició” sense renunciar als objectius sobiranistes.

Puigdemont ha expressat el seu desig que Sànchez pugui estar a la tribuna del Congrés dels Diputats i poder-lo “abraçar” aviat.

Ha remarcat que el 28A és un “plebiscit” entre l’”esperit de l’1-O” i el del “155”, i ha afegit: “Segur que guanyarem, perquè estem en la banda correcte de la història”.

Sànchez, de la seva banda, ha manifestat el seu suport a Puigdemont després de les imatges a Coripe i, davant l’”odi i la violència”, ha apostat per “diàleg i pau”.

El candidat ha remarcat que la seva paraula té “crèdit” i que no “decebran a ningú”, per la qual cosa ha garantit que persistiran en el dret a l’autodeterminació, encara que no ho aconsegueixin just després de les eleccions.

També ha reiterat la seva aposta per la unitat sobiranista i, en aquest sentit, ha demanat continuar “caminant junts malgrat els quilòmetres i murs que ens separen”, emulant, ha dit, l’”esperit de l’1-O”, quan “vam tocar la llibertat”, i ha afegit: “Ho tornarem a fer i ho farem junts”.

Sànchez ha demanat anar a les urnes “sense por”: “No hi ha vot que pugui ajudar més a la presó i a l’exili que el vot cap a nosaltres, mantenint la llibertat com a referent”, ha recalcat.

Ha traslladat també el seu suport a Puigdemont per estar a l’exili, que és segons el seu parer “una presó” com la que “pateixen” els que estan sent jutjats al Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona