Política

Escridassen Arrimadas a Torroella de Montgrí

La cap de llista de Cs per Barcelona visita per segon cop la població de l’exconsellera Dolors Bassa

La comitiva taronja respon als crits de “Fora feixistes” amb aplaudiments i cridant“Llibertat”

D’esquenes i escridassada. La cap de llista de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas, va ser rebuda d’aquesta manera per una cinquantena de persones en la seva segona visita a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), la població de l’exconsellera empresonada Dolors Bassa. Cs va realitzar ahir al migdia el seu míting central de campanya del 28-A a les comarques gironines.

Abans de començar l’acte, la comitiva d’Inés Arrimadas va passejar per la població. Quan van entrar a la plaça, els manifestants van escridassar els dirigents de Cs amb crits com ara “Fora feixistes de l’Empordà” o “Llibertat presos polítics”. Arrimadas i el seu seguici van respondre aplaudint i cridant “Llibertat”. Un cordó policial d’agents antiavalots va separar els manifestants de la comitiva taronja i va acompanyar Arrimadas a l’entrada del local. Fins a sis furgonetes de la brigada mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra van blindar el carreró d’accés al cine Petit, on es feia l’acte, a més de delimitar l’espai. A una banda de la plaça, hi havia situat l’estand de Cs i, a l’altre, els manifestants, que van desplegar dues pancartes on es podia llegir: “Cs, a Torroella no seu benvinguts” i “Torrella antifeixista”. Des de primera hora del matí s’havien aplegat manifestants convocats per col·lectius antifeixistes.Als carrers , molts llaços grocs, estelades, pancartes de Llibertat presos polítics i murals amb la imatge de Bassa.

Al gener, Cs ja havia organitzat un acte a Torroella. Aleshores, el portaveu del partit a l’Ajuntament de Blanes, Sergio Atalaya, va resultar ferit a la cara pel llançament d’una llauna durant la protesta d’un grup antifeixista que va intentar boicotejar una atenció als mitjans de Carlos Carrizosa. Ahir, un cop la comitiva de Cs va abandonar el municipi, dues persones disfressades de fumigadors van simular una desinfecció de la plaça. Arrimadas va contestar a través de les xarxes socials: “No renunciarem ni a un pam de Catalunya. Sou uns totalitaris.” Carles Puigdemont amb una piulada va aplaudir la reacció dels veïns: “Girar-vos d’esquena a l’insult i la provocació és la resposta més civilitzada. Una lliçó!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia