Política

28-A

Arrimadas avisa els valencians: “El nacionalisme es contagia més que la grip i us estan fent el mateix que a nosaltres”

La líder de Cs lamenta que PP i PSOE hagin oblidat “els valors de la transició” per garantit la “llibertat i la igualtat entre espanyols”

La cap de llista de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas, ha fet campanya aquest dissabte a Alacant, en la seva segona aparició fora de Catalunya després d’haver visitat també Castella i Lleó.

Arrimadas ha tornat a avisar a la resta de l’estat espanyol del perill que suposa el “contagi nacionalista” i ha demanat als valencians evitar que “qualli” aquest moviment: “El nacionalisme es contagia més que la grip i us estan fent el mateix que a nosaltres”.

La líder de Ciutadans ha assegurat que visitar València és com fer un “viatge en el temps a Catalunya quinze anys enrere” i retreu al PP i al PSOE que en aquests els últims temps hagin “oblidat els valors de la transició” que han de garantir “la igualtat dels ciutadans i la llibertat”.

“Per sort Espanya no és la de 1975, però els que han tingut al seu poder el seu futur han oblidat aquells valors”, ha indicat. La candidata de Cs ha tornat a recordar l’escridassada a Vic i s’ha referit a la capital d’Osona com un dels llocs a Catalunya on “no hi ha llibertat”.

“No sabia que al meu país hi havia tanta manca de llibertat, però això no ha passat d’un dia per l’altre. Ha passat durant dècades, en què PP i PSOE han anat cedint davant el nacionalisme i els catalans ens hem sentit abandonats”, explica Arrimadas al públic alacantí. “No us penseu que ho teniu tant lluny o que és una realitat que no us afecta”, els avisa.

Segons Arrimadas, el nacionalisme català es “contagia” també fora de Catalunya. “Espero que no arribem mai al que està patint Veneçuela”, ha etzibat. La líder taronja, però, ha alertat que el govern valencià “ja ha donat al nacionalisme el control de la televisió pública i comença a demanar requisits lingüístics absurds i imposant una única llengua vehicular”.

La candidata taronja per Barcelona ha cridat a omplir les urnes el 28-A per frenar aquest contagi i recorda que una victòria del PSOE a l’Estat seria un “somni” pel nacionalisme.

Arrimadas ha promès que amb Cs Espanya “recuperarà la il·lusió”, farà que puguin tornar “els quan han marxat en temps de crisi” o que els inversors es decideixin per l’estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona
guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona