Política

Batet diu que Catalunya “té la clau” del govern

Demana el vot per evitar un executiu d’extrema dreta a l’Estat

Recorda que l’orientació política del govern que en surti marcarà temes crucials com ara les pensions

La candidata del PSC per Barcelona en les eleccions espanyoles del dia 28, Meritxell Batet, va assegurar ahir dissabte en un acte a Mataró que Catalunya “té la clau” per ajudar a pujar el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, fins a La Moncloa i evitar així un govern de l’“extrema dreta” a l’Estat, per la qual cosa va fer una crida a la mobilització.

“Ho tenim a l’abast de la mà, però encara està tot molt obert i el risc que les tres dretes –PP, Cs i Vox– sumin és real. El resultat a Catalunya marcarà la diferència: tenim la clau”, va subratllar en declaracions als mitjans durant una visita al camp de futbol del Cerdanyola a Mataró, segons recull Efe. La candidata es va desplaçar fins a la capital del Maresme compartint autobús de campanya amb els periodistes que cobreixen la campanya electoral.

La candidata socialista va recordar que “quan el PSC no ha guanyat a Catalunya sempre ha governat la dreta a Espanya”, per la qual cosa considera que el vot socialista és el més útil per garantir un govern d’esquerres i a favor de la “justícia social”. En aquest sentit, va avisar que l’orientació política de l’executiu que surti de les eleccions del 28 d’abril marcarà el futur de polítiques crucials com ara les pensions.

La també ministra de Política Territorial i Funció Pública va subratllar que una de les prioritats dels socialistes és “garantir el sistema públic de pensions” i la seva sostenibilitat “mitjançant nous ingressos”, alhora que es preserva la “capacitat adquisitiva” de tots els jubilats.

Com a prova d’aquest compromís, Batet va recordar les mesures adoptades pel govern de Pedro Sánchez en els seus deu mesos de mandat: revalorar les pensions segons l’IPC real, apujar les pensions mínimes un 3% i incrementar les de viduïtat, “que afecten significativament les dones”, entre d’altres. Batet també va aprofitar per condemnar l’assassinat masclista comès a Olot: “Ens hem de proposar molt seriosament un treball conjunt de totes les administracions per posar fi a aquest malson que les dones patim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona