Política

28-A

Jordi Sànchez des de Soto del Real: “Si algú vol el suport de JxCat, haurà d’assumir la responsabilitat d’acceptar un referèndum”

El candidat de JxCat al Congrés considera que aquesta campanya “té una qüestió clara sobre la taula: qui des de Catalunya tindrà força per negociar amb el PSOE la propera legislatura”

“Avui fa 449 dies que vaig entrar a la presó i aquesta és la primera oportunitat d’adreçar-me a la gent que va fer possible l’1-O. Només tinc paraules d’agraïment”. Aquest ha estat l’inici de la roda de premsa de Jordi Sánchez, candidat de JxCat a les eleccions del Congrés, des de la presó de Soto del Real.

Una roda de premsa que es va autoritzar anit un cop la Junta Electoral Central va fer pública a última hora una resolució en què li donava permís per fer-ho a l’agència Efe, oberta a tots els mitjans. La candidatura de Sànchez ho va demanar la nit anterior arran que la vigília se li va permetre fer-ho, en termes similars, al cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras.

Jordi Sánchez ha demanat així avui la confiança a tots els catalans “amb un convenciment: treballar en els valors de la democràcia per convertir-ho en l’exercici del dret d’autodeterminació”.

Al seu entendre, “aquesta campanya té una qüestió clara sobre la taula: qui des de Catalunya tindrà força per negociar amb el PSOE la propera legislatura. A JxCat ho volem fer des de la màxima transparència i la màxima claredat. No es pot pretendre trobar la solució fora de les urnes”.

En aquesta línia, Sànchez s’ha mostrat convençut que el PSOE “assumirà el repte” perquè no poden “seguir formant part de la banda del bloqueig”. “En una campanya electoral es diuen moltes coses que després el pragmatisme obliga a modificar. Crec que el PSOE haurà de buscar un soci estable i nosaltres no tenim línies vermelles”. “Volem treballar a través del diàleg perquè els ciutadans de Catalunya puguin decidir a les urnes el seu futur, com vam fer l’1-O”.

Preguntat per la llista unitària, ha explicat que ell ha apostat personalment sempre per la unitat: “Crec que és el recorregut que ens farà forts. JxCat ofereix tot un compromís per portar a la vida política l’1-O”.

“No he militat mai en cap partit polític -ha continuat- i si he acceptat encapçalar aquesta llista és perquè estic absolutament convençut que només des de la unitat i la transversalitat ens en sortirem, i que podré actuar en la vida política perquè la injustícia de la presó s’acabarà. S’està demostrant que no s’aguanta per en lloc aquest malson que estem vivint”.

Jordi Sánchez ha explicat que amb ERC comparteixen moltes coses “no només de passat sinó de futur”. “És veritat que jo hagués estat molt més content amb una llista unitària. Però això no ha estat possible i des d’aquí estenc la mà a ERC i al Comuns per ser un bloc per configurar aquesta opció de futur amb tots els companys independentistes. Com és junts anem, més força tindrem”, ha sentenciat.

Respecte a un possible indult ha subratllat que no està aquí per resoldre un tema personal que es resoldrà en els tribunals, “i que és clar que ha d’acabar amb l’absolució”. “El que em preocupa ara és com tindrem la nostra veu per seure a la taula a negociar el nostre futur”, ha insistit.

El candidat de JxCat a les eleccions del Congrés considera que no és raonable que cap president del govern espanyol segueixi ignorant la veu dels ciutadans de Catalunya. I ha avançat: “Volem formar part del diàleg perquè entenem que formem part de la solució; però no anirem amb xecs en blanc, ja ho hem fet en d’altres ocasions i Pedro Sánchez no ha complert”. “No volem més un Estat que quan mira Catalunya, ni fa ni deixa fer”, ha afegit.

En aquesta línia, ha valorat que el fet que un possible soci del govern socialista porti en el seu programa el referèndum és “una bona opció”. Jordi Sánchez ha insistit que si algú vol el suport de JxCat, “haurà d’assumir la responsabilitat d’acceptar un referèndum”.

I ha conclòs: “Llum als ulls i força al braç. Espero retrobar-me amb tots vosaltres aviat en llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona