Política

Jordi Hernández

Alcaldable de Ciutadans a Lloret de Mar

“Els veïns de Lloret de Mar viuen amb inseguretat”

“És el moment de governar. És clar que Lloret de Mar és taronja”

“Serà un dels punts clau en el nostre programa electoral”

Hernández va néixer el 1979 a la província de Jaén, però es considera “lloretenc de tota la vida”. Forma part de l’oposició a l’Ajuntament de Lloret i és, també, conseller al Consell Comarcal de la Selva. És llicenciat en dret per la Universitat de Girona, i, del 2004 al 2005, va fer estudis formatius a l’escola de pràctica jurídica de l’ICAB. És el portaveu del seu grup municipal.

Les darreres eleccions municipals, a Lloret de Mar Ciutadans va obtenir dos regidors. No obstant això, en les eleccions autonòmiques del 21 de desembre del 2017, Ciutadans va ser la força amb més nombre de vots, per davant de Junts per Catalunya.

Quina ha de ser la base del vostre projecte?
La seguretat és l’eix bàsic sobre què ha de girar tot el nostre programa. Ens hem de basar sobretot en la seguretat a Lloret de Mar. Actualment, els veïns de Lloret viuen amb una inseguretat molt alta, i cada any augmenta. És la primera necessitat que tenim. Com la seguretat i l’estat del benestar no hi ha res, i és en això que s’ha de treballar.
Hi ha molta inseguretat al municipi?
Molta. Ho veiem en temes com ara e l’increment de robatoris, que va ser notícia el 2018. També l’increment d’altre tipus de delictes en general que hi ha a Lloret de Mar, però sobretot, com he dit, en temes de robatoris i de furts. Aquí és on veiem que les preocupacions dels veïns, també de les urbanitzacions, són en temes de seguretat, o inseguretat. Un exemple el trobem en els pressupostos participatius, en què els habitants podien votar independentment una proposta per primera vegada. El projecte que va resultar guanyador va ser la instal·lació de càmeres de seguretat a les urbanitzacions. I això només és un exemple de la inseguretat amb què viuen els veïns del municipi.
Creieu que les urbanitzacions estan ben ateses?
En absolut. Lloret de Mar té més de 40 urbanitzacions, molt segregades, i això fa que si no hi poses els mitjans necessaris, estiguin totalment desateses. La inseguretat que senten els veïns és resultat dels robatoris que anem veient, que passen un rere l’altre. No pot ser que s’incrementin un 10% els delictes a Lloret de Mar en un any.
Què ha de fer Lloret de Mar per millorar el turisme?
Primer de tot, hem d’invertir en seguretat, ja ho he dit. Un dels fets diferencials que tenim com a turisme, a més de ser de sol i platja i de tenir també una atractiva oferta cultural, és que som una destinació segura. No podem deixar de ser-ho. Després, passen coses com la mort d’un jove a la discoteca Sant Trop aquí al municipi i ens en penedim. Aquestes coses no poden passar, perquè la gent deixa de confiar en Lloret de Mar com a destinació turística. Aquesta és la raó per què ens centrem tant a invertir en seguretat.
Quina imatge s’emporta el turista de la seva visita a Lloret?
Una cosa de les moltes que veuen els nostres turistes és que fa més de 6 anys que hi ha prostitució i venda de drogues. És una imatge que donem al turista que després torna al seu país i no és la que hauria de recordar. Això passa per deixar de banda la seguretat, i no pot passar. Cal invertir molt més. Per molts turistes que s’aconsegueixin amb totes les campanyes que es fan, si la imatge amb què en marxen després no és bona i no es parla bé del nostre municipi, no haurà servit de res. Per això creiem que la seguretat és l’eix central en què s’ha de començar a treballar i sobre què ha de girar el nostre programa electoral de cares al proper mandat.
Com valoreu el mercat municipal lloretenc?
Aquí tenim un altre exemple més de la deixadesa i de la falta de planificació de l’equip de govern actual. Fa 5 anys que va acabar la concessió i l’Ajuntament de Lloret de Mar aquests 5 anys ha estat sense deixar que s’instal·lin noves parades al mercat municipal. Quin és el resultat? Doncs que el mercat municipal va morint mica en mica. Cal una reconversió del mercat, treure a licitació ja les parades i parlar amb els paradistes, ja que ells són els únics que poden tornar a aixecar el mercat que tant ens agrada.
Teniu alguna idea per fer aquesta reconversió del mercat?
Hem de treballar perquè sigui un punt de trobada de la gent de Lloret, i a la vegada que sigui un reclam més turístic. Hi va haver un projecte d’un privat, que proposava una remodelació del mercat municipal. Va fer una sol·licitud a l’Ajuntament basant-se en un projecte que, finalment, es va desestimar; era un gastromercat. En la part d’al·legacions d’aquest projecte, vam proposar una sèrie de mesures que es podien intentar incorporar a aquell mercat. Reduir el nombre de parades i restablir-hi una oferta adequada i sostenible i, a la vegada, crear una zona comuna dins del mercat per a associacions i entitats de Lloret de Mar, i així també donar-los veu. Del mercat municipal es pot treure molt de profit i creiem que cal actuar de seguida. Serà un dels nostres punts clau al programa electoral.
Teniu algun objectiu electoral quant a resultats?
Esperem que els veïns de Lloret ens donin la confiança i, d’aquesta manera, guanyar les eleccions. Esperem governar i aquest és el nostre objectiu. Fa quatre anys que som a l’Ajuntament, en què hem estat dos regidors treballant des de l’oposició com creiem que calia fer-ho. Hem estat durs i crítics quan tocava i hem proposat les mesures que hem cregut convenients. De fet, l’equip de govern ens n’ha aprovada alguna. Després d’aquests quatre anys de conèixer bé l’Ajuntament i treballar des de l’oposició, creiem que és el moment de Ciutadans.
Amb l’objectiu de guanyar, llavors?
És el moment de governar. I, a més, Lloret de Mar ho necessita. Creiem que Ciutadans és necessari per al canvi que el nostre municipi ha de tenir. Per això ens presentem amb aquesta il·lusió i aquestes ganes. Després de veure els resultats de les eleccions del 2017, en què Ciutadans va obtenir més vots que Junts per Catalunya, és clar que Lloret de Mar és taronja i esperem que el treball d’aquests quatre anys, sumat al panorama actual i a la deixadesa total de l’equip de govern facin que els veïns de Lloret triïn un canvi i optin per nosaltres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona