Política

ERC avisa que votar el PSOE pot significar un nou 155 i “anar contra el diàleg”

Nuet reclama un suport “excepcional” perquè, en funció dels resultats, els presos poden estar més “a prop” de tornar a casa

El president del Parlament, Roger Torrent, ha avisat aquest dimecres que votar al PSOE “pot significar un nou 155 per Catalunya”. En un acte de campanya d’ERC a Reus, Torrent ha assegurat que donar el vot als socialistes és anar en contra del diàleg i la negociació i de decidir el futur del país. “Votar al PSOE pot significar efectivament que votem en contra del diàleg i d’un nou 155”, ha afirmat. Per això, ha reclamat convèncer a tothom perquè el futur del país “no el decidirà el govern espanyol o el Tribunal Suprem (TS)” sinó la ciutadania.

Per la seva banda, el número 4 d’ERC per Barcelona al 28-A, Joan Josep Nuet, ha subratllat que en funció de qui guanyi les eleccions els presos poden ser “més a prop” de sortir de la presó i abraçar les seves famílies. “Feu un vot excepcional ni que sigui un cop a la vida”, ha reclamat Nuet.

En un acte seguit per mig miler de persones, segons el partit, Torrent ha reivindicat que ERC no renunciarà “mai” al referèndum i a donar la veu a la ciutadania per decidir el seu futur. “Nosaltres no vam néixer per resistir, ni per respondre només a la repressió. Vam néixer per construir la república, antifeixista, feminista i ecologista. Volem la república pels nostres fills”, ha dit Torrent.

Torrent ha tornat a apel·lar al “triple vot útil” d’ERC per aturar l’extrema dreta, impedir un possible pacte del PSOE amb Cs i per tenir una solució al conflicte polític de Catalunya. Ha dit que a les eleccions es triarà entre un pacte de PSOE amb Cs o bé la construcció de la república. En aquest sentit, ha dit que el pacte PSOE-Cs seria el “somni humit” de l’Ibex 35.

“Les urnes del 28-A és cert que no són tan èpiques com les de l’1-O, però que ningú no s’enganyi són tan importants per la república les urnes del 28-A com les de l’1-O”, ha apuntat. Finalment, ha dit que el 28-A, s’enviarà un missatge al món: “o l’aval a la repressió o el vot de llibertat”.

Per la seva banda, Nuet ha celebrat la coalició entre ERC i Sobiranistes i ha expressat que per impulsar la república no es pregunta l’origen de les persones, la llengua o les seves idees. En aquest punt, ha demanat fer del 28-A “el vot de la vostra vida”. “Voteu amb el cor i també amb el cap. Voteu com si us hi anés la vida. Endavant i que el 28-A sigui la gran festa republicana”, ha exclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona