Política

Dinou policies relaten lesions lleus l’1-O a Lleida

Els agents asseguren que van rebre cops de ciutadans “organitzats” als centres

Tornen a criticar els Mossos

Dinou agents de la policia espanyola, en funcions d’ordre públic i de policia judicial, van ser els últims del centenar de testimonis citats per la fiscalia que ahir van desfilar per la sala de plens del Tribunal Suprem per explicar la seva experiència en l’actuació per aturar la votació de l’1-O a centres de Lleida. Els policies van repetir les dues premisses que han reiterat altres companys en les darreres tres setmanes de judici contra els independentistes catalans: els ciutadans concentrats feien “una resistència violenta” que els va provocar lesions lleus i els agents dels Mossos d’Esquadra estaven “passius” quan els reclamaven la seva col·laboració per escapçar el referèndum d’autodeterminació, acció ordenada per la magistrada del TSJC.

En la sessió d’ahir, les accions policials relatades van tenir lloc en quatre centres de votació de la ciutat de Lleida: al CAP Cappont, a l’Escola Oficial d’Idiomes, al centre de formació Joan Carles I i a l’IES la Caparrella. L’actitud “hostil” de les persones, que els insultaven, els escopien i els tiraven “una pluja de pedres i paraigües”, segons un agent –que interrogat per les defenses no va saber detallar i va negar uns altres companys– va ser la tònica del relat de por dels agents. El resultat: van tenir contusions a dits, braços i cames, i un d’ells va rebre un cop de pedra al cap en una concentració a la comissaria de Lleida. La majoria van ser atesos l’endemà i no van sol·licitar la baixa per “la tensió i la necessitat d’agents”, van sostenir. De ciutadans ferits, no en van veure cap, van reiterar. “No va ser una massacre, com deien alguns”, va afirmar un antiavalot de Cappont.

Setge a Òmnium

El president de la sala, Manuel Marchena, va tornar a protagonitzar una discussió amb el penalista Benet Salellas, de la defensa de Jordi Cuixart, que Òmnium va denunciar com una nova limitació del seu dret a la defensa. Salellas preguntava a un agent si es van preocupar pels veïns ferits, quan el jutge el va aturar i va tergiversar la pregunta dient: “No li pot demanar si van ser piadosos.” I, com altres cops, va indicar que “no té cap transcendència jurídica per al tribunal”, mentre l’advocat va insistir que està “recollit en el seu escrit de defensa”.

LA XIFRA

2
agents repetits
es van descobrir ahir. Un va ser descobert pel lletrat Pina, amb riures a la sala.

LA FRASE

Aquestes preguntes són importats perquè es recull en el nostre escrit de defensa
Benet Salellas
advocat de l’equip de jordi cuixart (marchena li respon que no és important per al judici)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona