Política

En Comú crida a evitar un pacte PSOE-Cs

Acusa el PSOE d’atiar la por de la dreta per amagar un pacte amb Cs

Amb l’alcaldessa Colau i María Eugenia Rodríguez Palop, candidata europea d’Unidas Podemos, els candidats d’En Comú Podem Jaume Asens i Gerardo Pisarello van anar ahir al barri barceloní del Carmel per demanar als votants socialistes que canviïn de vot aquest cop per evitar un pacte del PSOE amb Ciutadans, que “serà un govern de dretes, recentralitzador i antirepublicà” en paraules de la mateixa Colau.

Des del mirador de la Rambla del Carmel, Asens va advertir que el PSOE assenyala el risc del tripartit de dretes per amagar un pacte “de l’Ibex-35 i de la bombolla immobiliària” amb els de Rivera: “Jo li pregunto a la senyora Batet si faran aquest pacte i es neguen a respondre perquè, si poden, pactaran amb Cs.” “No cal que canvieu de partit però canvieu de vot”, demanava Pisarello al votant socialista, perquè un PSOE “condicionat per Cs no augmentarà el salari mínim interprofessional, no regularà els lloguers abusius ni obligarà la banca a tornar els 61.000 milions”.

Apuntant cap a l’independentisme, Asens advertia que “no hi haurà República a Catalunya si no hi és a Espanya”. Pisarello va defensar que la República “s’ha de poder tocar. No serveix només penjar-se una insígnia. S’ha de fer política per a les majories socials”, i Asens va criticar ERC, per exemple, per “negar-se a apujar els impostos a les grans fortunes” des del Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia