Política

Borràs avisa el PSOE que ja no li queden més amenaces

La número dos de JxCat li recorda que amb Sánchez la repressió “ha anat a més” i que si vol els seus vots hauran d’“exercir el dret a l’autodeterminació”

Adverteix que la investidura no li sortirà de franc

La número dos de la candidatura de JxCat a les eleccions espanyoles del 28-A, Laura Borràs, va advertir ahir al PSOE que als votants independentistes ja no els poden “amenaçar més” perquè amb l’arribada de Pedro Sánchez “la repressió ha anat a més, amb imputats per votar l’1-O”. Borràs va advertir els socialistes que no els poden amenaçar de posar el govern a la presó i amb l’exili perquè “ja li tenim” i els va demanar que no atiïn més “el fantasma de la por”, ni amb l’arribada de la ultradreta, perquè “ells han fet possible la situació que ara estem vivint”.

En el transcurs d’una visita llampec a les parades del el Mercat de la Concepció de Barcelona, acompanyada de la número dos de la llista a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, i altres membres de la candidatura a Madrid, com Ramon Tremosa i Francesc de Dalmases, va continuar posant en el punt de mira el PSOE recordant que “té dues cares” i és diferent segons “amb qui pugui pactar”, i va alertar Sánchez que si necessita els seus vots per governar “haurà d’escoltar” les seves “exigències”, perquè ja li van donar “un xec en banc per endavant” una vegada en la moció d’investidura a Marian Rajoy. Són unes exigències que van en la línia expressada en la carta que va publicar ahir La Vanguardia signada per Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, en la qual mostren la seva predisposició a “fer possible un govern estable” sempre que el candidat “no negui el referèndum d’autodeterminació” com una de les possibilitats de solució. Borràs hi va afegir que era clar que la investidura no “li pot sortir de franc” tenint en compte que “va ser còmplice del 155”, i per aquest motiu JxCat no anirà a Madrid a parlar, sinó a “exigir el dret a l’autodeterminació”.

Diàleg i línies vermelles

Interrogada una vegada més per quines són les línies vermelles per investir un partit al govern de Madrid, la candidata va tornar a expressar que són aquelles que no seran negociables: no recular més en el terreny dels drets fonamentals, posar fi a la repressió per “trencar aquest marc mental de la por” i exercir el dret a l’autodeterminació, sobre el qual hi ha “un consens majoritari del 80% de la població”, hi va afegir. I encara va concretar altres punts no negociables que la candidatura ha anat repetint els darrers dies: els mitjans públics, la llengua i l’escola.

També va respondre a la demanda de “diàleg dins la llei” que fa la candidata del PSC Meritxell Batet recordant-li que els governs socialistes l’han incomplert diversos cops contra els interessos de Catalunya i que, per tant, per a “tots i tothom” s’ha d’aplicar igual.

LES FRASES

Si el PSOE té dues cares, les haurà d’ensenyar, i si necessiten els nostres vots, haurà d’escoltar les nostres exigències
Les línies vermelles són no recular en els drets fonamentals i que el 80% dels catalans demana exercir el dret a l’autodeterminació
Amb el PSOE la repressió ha anat a més, amb ciutadans imputats per votar l’1-O
Laura Borràs
NÚMERO DOs DE La LLISTA DEJxCAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs llança un “gran atac” amb míssils contra Tel-Aviv per primer cop en mesos

barcelona
política

Junts alerta que si no guanya el 9-J la UE pot creure “que el procés ha acabat”

barcelona
guerra a ucraïna

Augmenten a dotze els morts en l’atac rus contra un hipermercat

barcelona
guerra a gaza

Camions amb ajuda humanitària comencen a entrar a la Franja pel pas de Kerem Shalom

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona