Política

Puigdemont assegura que JxCat no donarà “xecs en blanc” a Madrid

El líder de la formació afirma que dialogaran amb qualsevol govern espanyol però que aquest ha de tenir clar quines són les línies vermelles que no es poden creuar

Borràs replica als qui diuen que els referèndums divideixen que “Franco també deia que la democràcia dividia”

El líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha avisat aquest divendres que la formació no portarà cap “xec en blanc a la butxaca” quan vagi a Madrid després dels comicis del 28-A.

“No donarem cap xec en blanc a ningú i tenim clares quines són les línies que no volem que es traspassin”, ha avisat a través d’un vídeo que s’ha projectat durant un acte electoral de la formació al Teatre Conservatori de Manresa (Bages).

Puigdemont ha assegurat que estan disposats a “dialogar amb qualsevol govern espanyol”, però ha afegit que l’executiu que surti de les properes eleccions “ha de tenir clar quin és el nostre punt de partida”.

D’altra banda, ha apel·lat a la unitat de l’independentisme perquè, segons ell, “no hi ha millor utilitat que la d’anar junts”. “La unitat i transversalitat ens va anar bé per guanyar l’1-O i resistir la pitjor onada repressora que hi ha hagut al nostre país”, ha reblat.

“Venim guanyant des de l’1 d’octubre. Un any i mig després de l’inici de la repressió som aquí, dempeus, no ens han doblegat ni presons ni exili, no ens han espantat les amenaces ni la repressió que s’acarnissa sobre molts ciutadans, no només els que són a la presó o l’exili. Si anem junts, no ens podran doblegar”, ha insistit.

En la mateixa línia, el número 6 de la llista, Francesc de Dalmases, ha demanat que la gent que reclamava una llista unitària voti JxCat com a reconeixement de l’única formació que ha defensat aquesta fórmula.

La número 2 de la candidatura, Laura Borràs, s’ha dirigit als qui asseguren que els referèndums divideixen: “Franco també deia que la democràcia dividia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia