Política

Asens reivindica els comuns com “l’opció del republicanisme efectiu”

El cap de llista d’En Comú Podem assegura que són ells qui podran “treure els presos polítics de les presons

El candidat assegura que votar ERC és “jugar a la ruleta russa” perquè “no són creïbles” i apel·la al vot dels socialistes “de cor” per evitarque el PSOE “lliuri les claus de la Moncloa a l’Ibex 35”

El candidat dels comuns al Congrés, Jaume Asens, ha reivindicat la seva candidatura com la que “podrà treure els presos polítics de les presons” i ha assegurat que són l’opció del “republicanisme efectiu” i no el de “la gesticulació i retòrica”, en al·lusió als independentistes.

En un acte de campanya a Santa Coloma de Gramenet, Asens ha carregat en especial contra ERC i ha advertit que votar els republicans és “llençar una moneda a l’aire i jugar a la ruleta russa”. Segons ell, els republicans no són “creïbles” perquè “un dia diuen que volen pactar amb els comuns” i l’altre “s’entenen amb el partit del 3% i les retallades”.

Asens ha assegurat que a Esquerra estan “desorientats” perquè un dia “diuen que no es presentaran a les eleccions i diuen traïdor a Puigdemont”, i l’altre que “no volen bloquejar a Madrid” o tomben els pressupostos “més socials de la història”.

A més, ha alertat que amb el vot a aquest partit hi ha la possibilitat que el PSOE governi amb Ciutadans perquè ERC hagi bloquejat un govern progressista, i ha defensat que ell vol evitar-ho. “El 28-A no voteu una còpia, voteu En Comú Podem. Si voleu un govern que defensi els presos, som nosaltres”, ha reivindicat.

El cap de llista d’En Comú Podem també s’ha adreçat als “socialistes de cor” perquè votin En Comú Podem si no volen “entregar les claus de la Moncloa a l’Ibex-35”. “Un socialista defensa els seus i no els bancs”, ha dit. També els ha advertit que si volen evitar que Albert Rivera sigui president i Inés Arrimadas ministra, “cal votar els comuns”.

En aquest sentit, ha acusat Pedro Sánchez de ser “un camaleó polític” i preferir sempre Ciutadans abans que la candidatura de Pablo Iglesias. És per això que subratllat que cal que els comuns siguin “forts” per ser “la garantia d’un govern d’esquerres”. Asens ha afegit que vol governar per “acabar amb els privilegis dels oligopolis i els poders fàctics” que, com ha recordat, “lliguen” les mans al PSOE.

Durant l’acte, Asens ha recordat que precisament Santa Coloma és “el bressol” de la immersió lingüística i l’ha defensat com un “instrument de cohesió”. Segons ell, cal que els comuns per poder blindar tant la immersió com les pensions i el salari mínim interprofessional, perquè “el PSOE no ho farà”. “Tenim memòria i recordem que mentre nosaltres sortíem el 15-M ells rescataven bancs enlloc de a nosaltres”, ha assenyalat.

Aina Vidal, la número 2 a les llistes, també ha defensat el partit com l’opció que “porta al seu cor i al centre a les persones” i ha assegurat que no volen “utilitzar els símbols per no fer política”. La candidata ha presentat les eleccions com “una oportunitat” per fer fora el que queda de Rajoy i modernitzar el país”. En particular, ha remarcat la necessitat de “blindar les pensions” perquè “no són un regal, sinó que és la feina de cada dia”. Ha retret als socialistes haver estat “incapaços” de derogar la reforma a les pensions i ha assegurat que serà un dels elements dels que ells faran bandera.

Vidal ha volgut destacar el paper del Senat a les eleccions i ha explicat que és “fonamental” i que l’han de “controlar”. Això és perquè, segons ha explicat, és l’òrgan que “tindrà la clau” per la reforma constitucional que proposen.

D’altra banda, ha assegurat que als comicis s’hi juguen “avançar i governar” per poder “desbloquejar” tant la política catalana com l’espanyola.

L’acte a Santa Coloma de Gramenet ha servit també per presentar els candidats a les eleccions municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia