Política

Sis escons en joc a Girona

Cuevillas i Bassa aposten per la taula de diàleg i per frenar la dreta, mentre que Cs i el PP apel·len al vot constitucionalista per tenir representació

El PSC i En Comú posen l’accent en les polítiques socials

Lamuà (PSC) és l’únic cap de llista que repeteix dels comicis del 2016

Sis escons al Congrés dels Diputats i quatre al Senat estan en joc a la demarcació de Girona en les eleccions del 28 d’abril. Els primers actes de campanya van començar ahir, en els quals els caps de llista de Junts per Catalunya, ERC, el PSC, En Comú Podem, el PP i Cs, a banda de presentar els cartells, van centrar els primers discursos en el clam pel diàleg i per frenar el bloc d’extrema dreta, per una banda, i, per l’altra, en la crida al vot constitucionalista.

El cap de llista al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, va reivindicar la transversalitat de Junts per Catalunya, que va definir com un “gran paraigua” i una “fórmula que repeteix i consolida el projecte del 21-D, nascut l’1-O”. Cuevillas va fer una crida al vot tot apel·lant a “forçar una solució política” per a Catalunya. Va subratllar que el 28-A “cal una gran majoria per proclamar al Congrés i al Senat que la llibertat i la dignitat guanyen la deriva repressiva de l’Estat”.

La candidata d’ERC, Montse Bassa, va iniciar la campanya a Torroella de Montgrí, on va destacar el paper central que els republicans “han de jugar en aquests comicis” per frenar “el bloc d’extrema dreta i aturar el pacte entre socialistes i Ciutadans”. El candidat al Senat Jordi Martí va dir que “ERC continua sent la veu més vàlida a Madrid a l’hora de defensar els interessos” del territori.

El cap de llista gironí del PSC, Marc Lamuà, l’únic que repeteix respecte a les eleccions de fa tres anys, va demanar un govern fort socialista per “frenar la dreta amb propostes molt involucionistes” i per reimplantar la igualtat social. Sobre l’independentisme, Lamuà considera que en l’última legislatura “no va ser un actor positiu”, sinó que va optar pel bloqueig de polítiques socials. Pel que fa a les prioritats, va remarcar els trams de variants del nord de l’N-II de Girona fins a la frontera. Va recordar el pas a nivell del tren a Flaçà, els camins de ronda, l’Arxiu Provincial i les obres de la plaça Europa.

En Comú Podem va reptar la resta de forces polítiques de les comarques gironines a realitzar un debat territorial. El cap de llista, Joan Luengo, i la número dos, Nati Sánchez, van recalcar que “el veritable vot que defensa la classe treballadora” és per En Comú Podem. També van demanar que es concentrés “el vot d’esquerres, ecologista i feminista”.

Tant el PP com Cs van fer una crida al votant constitucionalista per obtenir representació. Els dos partits van congregar militància i simpatitzants en restaurants. Sergio Santamaría, el cap de llista del PP, va remarcar que el “cabal del vot constitucionalista a Catalunya es concentri en el PP pel bé d’Espanya”. Héctor Amelló, de Cs, va reivindicar el projecte “liberal i progressista” del partit taronja, a més d’insistir en el fet que són el “vot útil del constitucionalisme”. Entre les prioritats, va destacar el corredor mediterrani.

Front Republicà va centrar l’inici de campanya a Barcelona.

En els comicis del 2016, dels sis diputats al Congrés, en van resultar escollits dos d’ERC i de CDC, un d’En Comú i un del PSC.

LES FRASES

Votar Junts per Catalunya és apostar per una veu lliure, transversal i útil per forçar una solució política
Jaume Alonso-Cuevillas
Cap de llista de junts per catalunya al congrés
Reclamem un debat amb els altres candidats per tractar els temes que afecten la demarcació
Joan Luengo
CAP DE LLISTA d’en comú podem a la circumscripció de Girona
Només ens serveix la victòria per aturar el bloc d’extrema dreta i també el pacte que ja està cuinant el PSOE amb Ciutadans
Montse Bassa
CAP DE LLISTA a Girona D’erc al congrés
Els constitucionalistes de Girona tenim la papereta de la convivència, que és la del PP
Sergio Santamaría
CAP DE LLISTA del pp a girona
L’independentisme va bloquejar la política institucional, per això volem un govern socialista fort
Marc Lamuà
Cap de llista del PSC a la circumscripció de girona el 28-A
Som el vot útil del constitucionalisme; el fre al separatisme i els únics amb un projecte d’igualtat per a tots
Héctor Amelló
Cap de llista de cs a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia