Política

ERC posa el punt de mira en el Consell del Pla de l’Estany

Els republicans van presentar ahir a Banyoles els caps de llista de les nou candidatures que ja tenen enllestides a la comarca

La majoria d’alcaldables són els mateixos de fa quatre anys

ERC del Pla de l’Estany s’ha posat com a objectiu de les pròximes eleccions municipals obtenir prou suport per aconseguir el govern del Consell Comarcal. L’ens ha estat sempre en mans de CiU o el PDeCAT. En el present mandat els republicans estan en el govern, però convidats pel grup majoritari.

“Escoltar el ciutadà”

El missatge es va donar en la presentació dels candidats a l’alcaldia que ERC ja té a punt a la comarca, celebrada ahir al migdia a l’auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’alcaldable de Serinyà i conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Antoni Ramon, va considerar que un dels fruits d’aquest mandat ha estat haver agafat experiència al Consell, “cosa necessària si volem governar”. Pels republicans, es tractaria de traslladar al Consell Comarcal la manera de treballar que han aplicat als municipis, basada a “posar-se al costat de la gent, escoltar-la i posar-se a treballar”. “El Consell Comarcal –va dir Ramon– no està connectat amb la ciutadania.”

Per la seva banda, l’alcaldable de Porqueres, Francesc Castañer, va recalcar el potencial que tenen els consells comarcals, malgrat que els ciutadans poden tenir la percepció contrària. L’aspirant de Banyoles, Jaume Butinyà, va fer notar que, sent una comarca petita –11 municipis i 30.000 habitants–, el Consell Comarcal té molt més sentit que en territoris més grans. “Ha de servir per posar-nos d’acord tots els municipis”, va dir Butinyà.

Dos caps de llista nous

Dels presentats ahir, només dos s’estrenen com a alcaldables d’ERC al Pla de l’Estany: Jaume Butinyà (Banyoles) i Oriol Serrà (que va ser nomenat alcalde a mig mandat, a Sant Miquel de Campmajor). La resta repeteixen. Es tracta dels alcaldes actuals Francesc Castañer (Porqueres), Josep Antoni Ramon (Serinyà), Josep Jordi (Camós) i Joan Estarriola (Fontcoberta), i dels membres de l’oposició Jaume Ayats (Vilademuls), Anna Garcia (Crespià) i Teresa Castañer (Cornellà del Terri). De moment, ERC no té candidats per a Palol de Revardit i Esponellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona