Política

Fachin lidera la llista de Front Republicà del 28-A

Poble Lliure no posa càrrecs a la llista de la coalició, com li havia demanat la CUP

Superant els 7.000 avals necessaris i fins a arribar als 18.000, la coalició Front Republicà, formada per Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya, es presentarà a les eleccions espanyoles del 28 d’abril i ho farà amb una llista que liderarà l’ex-secretari general de Podem a Catalunya Albano Dante Fachin. La candidatura es va presentar ahir a la Nau Bostik de Barcelona i hi incorpora altres cares conegudes com ara la de Roger Español en el número 5, que va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una bala de goma l’1-O, i, també seguint per ordre, després de Fachin hi ha Mabel Rodríguez (Pirates), Guillem Fuster (Poble Lliure) i Mireia Caldés (Poble Lliure). A la llista per Barcelona també hi ha el regidor de Badalona José Téllez, l’exregidor de Santa Coloma de Gramenet Oriol Corral, l’exdiputada al Parlament amb els comuns Àngels Martínez Castells o l’exdiputada al Congrés d’En Comú Podem Marta Sibina.

Poble Lliure, i com dissabte havia demanat el consell polític de la CUP al grup hereu de l’històric Moviment de Defensa de la Terra (MDT), que en forma part, no hi ha incorporat candidats, càrrecs electes i càrrecs orgànics”.

En el seu parlament, Fachin va assegurar que no faran president qui “no reconegui de manera clara l’autodeterminació del poble de Catalunya i els seus drets socials i polítics”, tot afegint-hi que seran “la papereta que asseguri als votants que els seus vots seran una muralla en defensa del dret a l’autodeterminació”. També va negar que l’estratègia sigui la del bloqueig, ja que “el que està bloquejat des de fa temps és un estat que ha triat la violència i la repressió contra milions de catalans. Mentre això continuï així, no hi haurà desbloqueig, perquè ha de quedar clar que contra la gent no es pot governar”, va dir.

La llista per Girona està encapçalada per Maria Besora (La Forja-Jovent Revolucionari), Isabel Mateos, Albert Sunyer (Pirates) i Judit Costa (La Forja-Jovent Revolucionari); la de Lleida la lidera Joel Jové (Poble Lliure), Judit Ribera (Poble Lliure), Mireia Palau i Josep Maria Giribet, i la de Tarragona l’encapçala Ferran Reyes (Pirates), Vicent Pruñonosa (Som Alternativa), Encarna Canet i Júlia Santapau (La Forja-Jovent Revolucionari).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona