Política

Colau reclama un front d’esquerres contra el feixisme

Retreu a JxCat i ERC haver “bloquejat la legislatura” i al PSOE no haver fet fora Rajoy, cosa que hauria “evitat 155 i presos polítics”

L’alcaldessa i candidata a Barcelona, Ada Colau, va demanar ahir a Terrassa a les formacions d’esquerres i progressistes, que en teoria tenen les persones i els drets i llibertats fonamentals en el centre de les seves prioritats, “altura de mires” per poder fer “àmplies aliances progressistes i de canvi per defensar la democràcia davant del feixisme”. D’aquesta manera, i alertant de l’auge de l’extrema dreta, que ja governa a Andalusia, va assegurar que l’objectiu ha de ser protegir les institucions de la possibilitat que hi puguin tornar a accedir. Colau va participar en l’acte de presentació de la candidatura de Xavi Matilla, que repeteix per Terrassa en Comú (TeC).

Colau va defensar la valentia de feminitzar la política davant la judicialització, la crispació, “la testosterona i el que critica més” actual, entenent-la com saber dialogar, ser empàtic i saber cedir per “trobar grans consensos de país”. La líder dels comuns va censurar a JxCat i ERC haver “bloquejat la legislatura” i haver tombat el pressupost de Sánchez, desatenent necessitats, bloquejant polítiques socials i fent “deixadesa de funcions”. I, com va fer el PP, els va acusar de traspassar les emergències i necessitats als ajuntaments. En aquest sentit, va posar d’exemple que a Barcelona han impulsat 72 promocions d’habitatge social, mentre que la Generalitat, quatre a tot Catalunya. També va tenir paraules per al PSOE, al qual veu “desorientat” i a qui va censurar que no els donés suport a la primera moció de censura, un any abans, que “hauria estalviat el 155, els presos polítics i molts patiments”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona