Política

Asens creu que el govern hauria de deixar la “guerra dels símbols” perquè a qui més beneficia és a Cs

El cap de llista d’ECP al Congrés considera que aquesta polèmica “amaga la impotència i la inactivitat d’un Govern i d’un Parlament inoperants”

El candidat dels comuns pregunta a ERC i PDeCAT què hi volen anar a fer a Madrid

El cap de llista d’En Comú Podem (ECP) al Congrés dels Diputats per Barcelona el 28-A, Jaume Asens, ha apel·lat el Govern a “deixar de parlar de símbols” perquè “aquesta disput el que fa és alimentar una guerra de blocs, que sobretot beneficia a Ciutadans”.

En declaracions des de Lleida, Asens ha defensat que “en període electoral cal fer esforços per crear un entorn de debat constructiu i seré on es pugui parlar de models de societat i de polítiques concretes”. El candidat dels comuns a les eleccions espanyoles considera que “aquesta disputa al voltant dels símbols el que fa és alimentar una guerra de blocs” que beneficia al PP i, sobretot, a Ciutadans. Segons ell, els de Rivera “estan encantats amb aquesta batalla” i volen que aquest període electoral estigui condicionat de forma permanent al voltant dels símbols i que no es parli de política”.

De fet, creu que aquesta “guerra de símbols molts cops amaga la impotència i la inactivitat d’un govern i d’un Parlament inoperants”. Segons ell, “el que necessitem ara és menys guerra de símbols i més explicar a la ciutadania quins projectes de país tenim i que és el que volem anar a fer a Madrid”. “No sabem què vol anar a fer a Madrid el PDeCAT i ERC perquè ens han dit que volen bloquejar, que no volen garantir la governabilitat i ens preguntem llavors perquè van a Madrid”, ha apuntat.

El tercer tinent d’alcaldia de Barcelona ha volgut deixar clar que els comuns volen “anar a governar i a canviar les polítiques perquè la gent pugui viure bé tant a Espanya com a Catalunya”. Per això, ha insistit que les formacions que integren el Govern “haurien de deixar de parlar de símbols” i “explicar quins projectes tenen pel país i perquè volen anar a Madrid i a fer què”.

Coalició de l’Ibex 35

D’altra banda, ha interpel·lat el PSC i, en concret, a la ministra i cap de llista socialista al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, si la formació “exportarà el pacte que ha fet a Lleida al Congrés” i “si farà la gran coalició de l’IBEX 35 o no la farà”. Asens ha avisat que “és un dret de tots els ciutadans de Catalunya saber que farà el PSC amb els seus vots” després del 28-A i “si pactarà amb la dreta o optarà per un govern d’esquerres”.

El candidat d’En Comú Podem al Congrés per Barcelona ha fet aquestes declaracions a Lleida on ha acompanyat el caps de llista d’ECP per aquesta demarcació, Jaume Moya i Aina Vidal. Moya, que repeteix al capdavant de la candidatura, ha fixat l’objectiu de mantenir l’escó que la coalició té actualment a Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona