Política

Sánchez defensa que la Fiscalia és “independent”

El primer ministre espanyol afirma que el ministeri públic actua en conseqüència als actes de Torra i remarca que les resolucions de la JEC s’han d’acatar

Afirma que la majoria de catalans volen “passar pàgina” i no “centrar-se en els problemes”

El primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest divendres que la Fiscalia és “independent” i actua “en conseqüència” als actes del president Quim Torra.

En una roda de premsa a Brussel·les, Sánchez ha afirmat que el seu govern està “al servei” de la Junta Electoral Central (JEC) i les seves resolucions, que ha remarcat que “s’han d’acatar” com totes “les normes en democràcia”.

Sánchez, però, no ha volgut valorar la querella anunciada per Torra contra la JEC per prevaricació i s’ha limitat a dir que “en un sistema de dret garantista, té les opcions que consideri”.

“Problema de convivència”

A parer seu, la polèmica sobre els llaços i les pancartes demostra que “el problema a Catalunya és de convivència” i les institucions han de “salvaguardar” la neutralitat de les institucions públiques. Segons ell govern espanyol, la polèmica demostra que “hi ha una part de catalans i catalanes, almenys la meitat, que no es considera ni cridat, ni atret, ni identificat amb una simbologia que clarament és partidària”.

Preguntat per si creu que els llaços i les pancartes o la situació a Catalunya poden monopolitzar la campanya del 28-A per part d’alguns partits, Sánchez ha afirmat que hi ha una “àmplia majoria” de ciutadans catalans que volen “passar pàgina i parlar de convivència i solucions i no centrar-se en els problemes”.

El cap de l’executiu espanyol ha indicat que fa deu anys que es parla de “problemes a Catalunya” però creu que la moció de censura que va fer possible que ell fos president va significar un “canvi d’època” en aquest sentit. I és que, segons ell, el govern socialista “no alimenta la confrontació”.

“La independència no es produirà, ho sap la dreta i l’independentisme, el que ens importa és la convivència”, ha avisat. Segons ell, si hi ha una oportunitat el 28A aquesta és que hi hagi una “àmplia majoria” que aposti per la “política” i les “solucions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs