Política

Òmnium apel·la a vint milions d’europeus pel judici al procés

L’entitat llança una campanya internacional per demanar la implicació de la societat civil del continent en la denúncia del cas català

Alerta de la presència ultra al Suprem

Òmnium Cultural s’adreçarà a un públic potencial de vint milions d’europeus per denunciar la vulneració de drets del judici a la democràcia, explicar-los el cas de Jordi Cuixart com a líder de la societat civil i posar de manifest que l’extrema dreta de Vox participa en el procés judicial al Tribunal Suprem.

Ho farà per mitjà de la campanya internacional Democracy on Trial (Democràcia a judici), que vol generar un clima d’opinió positiva a favor de l’alliberament dels presos polítics, aconseguir que la ciutadania europea pressioni els seus propis polítics i governants i incrementar la informació que rep sobre el que està passant a Catalunya.

Per això, l’entitat ha estudiat els interessos en matèria de drets humans, presos polítics, minories nacionals, política internacional i cultura en àrees urbanes del Regne Unit, Alemanya, França, Bèlgica, Holanda, Suïssa i Suècia i s’hi adreça des d’ahir i fins al dia de la sentència per mitjà de publicitat digital a les xarxes socials.

El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, va presentar ahir en presència de la parella de Cuixart, Txell Bonet, el primer minidocumental de la campanya, titulat Europe Needs You More Than Ever (Europa et necessita més que mai), presentat i narrat per Toby Harper, un actor professional anglès que viu i treballa a Catalunya. S’hi explica el cas de Cuixart com a president d’una entitat amb més de 160.000 socis, empresonat des de fa més d’un any per haver exercit drets fonamentals.

“Si la sentència no és absolutòria, i ara res ens fa pensar que ho serà, s’estaran vulnerant els drets de tots els ciutadans europeus”, va explicar Mauri. “La criminalització que l’Estat espanyol està fent de la desobediència civil pacífica marca un precedent que pot tenir conseqüències per a tots els moviments socials europeus”, va afegir-hi.

Òmnium s’ajudarà del miler de socis nous de fora de l’Estat per difondre la iniciativa, que es completa, des de fa temps, amb entrevistes i articles del president d’Òmnium a la premsa internacional i sessions informatives amb periodistes d’arreu del món.

LA FRASE

Demanem als ciutadans europeus que interpel·lin els seus polítics per denunciar el que passa a Catalunya
Marcel Mauri
Vicepresident d’Òmnium

Olivier Peter: “Hem trencat el silenci a l’ONU”

“Hem trencat el silenci, per primera vegada Catalunya és un tema d’actualitat a les Nacions Unides.” Un dels advocats de Jordi Cuixart, el suís Olivier Peter, va explicar els assoliments i les línies d’acció judicial i de relacions internacionals de la campanya d’Òmnium, que fa mesos que es duen a terme. De fet, ja s’han fet actes en capitals europees, com Copenhaguen al desembre coincidint amb el 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, o a París, també al desembre, amb una taula rodona organitzada per Òmnium i la Ligue des Droits de l’Homme, en què l’exministre francès Benoît Hamon va demanar “l’alliberament immediat” dels presos polítics . També es treballa amb organismes internacionals per denunciar davant el Comitè i el Consell de Drets Humans de l’ONU la vulneració de drets fonamentals i s’han aconseguit posicionaments d’ONG de referència mundial en drets humans com Amnistia Internacional, Front Line Defenders i l’Organització Mundial contra la Tortura. “Hem aconseguit que la vulneració de drets per part de l’Estat espanyol i el conflicte català estigui a l’agenda de les organitzacions internacionals i sobre la taula de governs europeus”, va celebrar l’advocat, que va afirmar que a ningú, fora de les fronteres espanyoles, no li sembla normal que Vox s’assegui entre les acusacions al Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea corsa aprova el projecte de reforma constitucional per a l’autonomia de l’illa

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona