Política

Una pancarta reivindicant la ‘Llibertat d’opinió i d’expressió’ relleva la de suport als presos polítics al Palau de la Generalitat

L’equip de Torra penja el nou domàs passades les tres de la tarda després de retirar l’anterior per ordre de la JEC

El president presentarà un recurs contenciós administratiu i una querella per prevaricació contra la JEC

El president del govern, Quim Torra, ha substituït la pancarta en suport dels presos polítics que penjava fins aquest divendres al Palau de la Generalitat per una de nova amb el missatge Llibertat d’opinió i d’expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

El cap de l’executiu ha reaccionat així a l’odre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar tots els llaços i simbologia que l’organisme considerava que no es podia exhibir als edificis públics en període electoral per no vulnerar la neutralitat de les administracions.

El nou domàs, que més enllà del missatge sobre la llibertat d’expressió no mostra més simbologia, l’han col·locat quan passaven uns cinc minuts de les tres de la tarda amb les seves pròpies mans el director de l’Oficina del President, Joan Ramon Casals, i el membre de l’equip de comunicació de Torra, Pere Cardús.

Una hora i mitja abans dos operaris havien retirat la pancarta que demanava la llibertat dels “presos polítics i exiliats” i que tenia dibuixat un llaç blanc creuat per una franja vermella. Aquesta operació s’ha realitzat, segons fonts del Govern, després que agents dels Mossos d’Esquadra acudissin a Palau a notificar que hi havia una ordre de la Junta Electoral Central (JEC) per retirar els símbols sobiranistes dels edificis públics de l’administració catalana abans de les tres de la tarda d’aquest divendres.

A la resta d’edificis dels departaments de la Generalitat s’ha anat retirant aquesta simbologia al llarg del matí sense necessitat que intervinguessin els Mossos.

Querelles creuades

Torra ha anunciat aquest migdia en un comunicat el seu propòsit de presentar avui mateix un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la JEC demanant la suspensió “immediata” dels seus acords. Fonts de la Generalitat citades per Efe han precisat que l’escrit es presentarà davant el Tribunal Suprem i s’hi demanaran mesures cautelars per paralitzar l’efecte de les resolucions de la JEC. A més, el president ha anunciat que la setmana vinent presentarà una querella contra la JEC per presumpta prevaricació.

En paral·lel, la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha ordenat a la Fiscalia de Catalunya que, un cop tingui coneixement de totes les actuacions, interposi una querella contra Torra per haver ignorat els requeriments de la JEC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA