Política

L’exlletrat del TC Joaquín Urías veu en el Suprem un gir “cada cop més parcial” que anticipa una sentència condemnatòria

Situa dues intervencions de Marchena on “perd la impressió d’imparcialitat”

L’exlletrat del TC i professor de la Universitat de Sevilla Joaquín Urías ha constatat un gir “cada cop més parcial” del tribunal que jutja l’1-O, que, al seu parer, anticipa “una sentència condemnatòria cada cop més a prop”.

Concretament, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha situat dues intervencions concretes del magistrat Manuel Marchena on “perd la impressió d’imparcialitat”.

D’una banda, Marchena va recordar dimecres al responsable de Difusió de la Generalitat, Jaume Mestre, que les respostes evasives també són fals testimoni. “Està donant a entendre que no se’l creu, i quan Zoido deia que no ho recordava el tribunal somreia content”, ha apuntat Urías.

L’altre moment es va viure dijous, quan ell mateix va fer una pregunta al major dels Mossos sobre la reunió que va mantenir amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras abans de l’1-O.

Prèviament, Marchena havia prohibit que fiscalia preguntés sobre aquesta qüestió perquè no havia demanat Trapero com a testimoni. Quan el magistrat acaba fent ell la pregunta “està admetent-la”, ha continuat Urías. “Si és un acord entre tribunal i fiscalia vol dir que ha pres partit”, ha conclòs en plantejar-se-li aquesta possibilitat.

Pel que fa a les respostes del major Josep Lluís Trapero, Urías ha remarcat que va veure “certa eufòria” a Catalunya per com va anar la compareixença, però ha recordat que Trapero està acusat, i el tribunal ha d’avaluar quina credibilitat tenen les seves declaracions.

Per exemple, ha subratllat que va dir que els Mossos tenien un pla per detenir el Govern, però el document encara no s’ha vist. Si ell fos advocat de la defensa, ha dit, demanaria que s’aportés aquest pla com a prova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona