Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

Sort en tenim, de Veneçuela

Després del paper que van fer els màxims responsables del govern espanyol la setmana passada, la declaració de José Antonio Nieto, exsecretari de Seguretat, era capital. Doncs bé: la premsa que està tan preocupada per la unitat d’Espanya s’estima més destacar Veneçuela. El judici del segle, desaparegut. No pas en part de la premsa catalana i la basca. En l’espanyola, hem d’anar a dins per llegir coses com ara “Nieto sí que va veure violència l’1-O” (ABC) i “Les càrregues no van seguir a la tarda per falta d’efectius” (El Mundo). El diari Gara, com El Punt Avui, l’encerta: “Les «realitats paral·leles» de l’1-O.”

Una fiscalia massa torera

Fa dies que l’opinió espanyolista es lamenta que la fiscalia no fa el que s’esperava que fes. Raúl del Pozo, en una columna a El Mundo il·lustrada per Ulises Culebro, diu: “No es parla que un grup de polítics va intentar destruir [...] la continuïtat d’Espanya. El que jo veig són uns fiscals pàl·lids com toreros en el paseíllo que no pregunten per la trama essencial, quan ens hi estem jugant que els supremacistes se n’escapoleixin a Estrasburg.”

O hi ha una condemna o marxem

Antonio Casado opina: “Que hi haurà condemna [...], encara que no sigui per rebel·lió, sembla inevitable. Si no, caldria marxar d’aquest país. L’Estat pot ser magnànim i generós, però mai feble.”

Discos durs trinxats i Sánchez, que hi passava

El digital d’Eduardo Inda, OKDiario, denuncia: “Els equips del PSOE van descobrir en arribar a La Moncloa que els ordinadors havien estat esborrats i tots els documents referents a l’1-O havien estat trinxats del tot per ordre dels equips sortints de l’executiu de Mariano Rajoy.” Al marge que això d’esborrar discos durs ja sembla un costum al PP, per què tanta preocupació? Perquè José Antonio Nieto va insinuar que Rajoy hauria ofert un referèndum simbòlic a Puigdemont. “Es tractaria d’un desvergonyiment sense parangó que afecta tot l’aparell de l’Estat”, brama l’editorial del digital. Això voldria dir, a més, que Rajoy va mentir quan va dir que no hi va haver cap negociació. Però –ai!– com que no hi ha documents, no ho podrem saber. Bé, i si tota l’operació va ser responsabilitat del govern de Rajoy, a què treu cap que Pedro Sánchez aparegui en el titular? Misteri!

Testosterona en el govern que ens cal

José Antonio Izquierdo escriu: “El que necessitem els espanyols és un govern amb un parell de dallonses [...] perquè els secessionistes no se n’escapoleixin com si fossin uns nens entremaliats.”

En defensa de l’altaveu de Gerard Piqué

Ronald Ramírez contesta, als que critiquen Piqué: “Per a alguns polítics i periodistes, els esportistes, tret que no comparteixin el seu mantra i ideari, no s’han de barrejar amb política.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona