Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

Mirem de salvar els mobles

Un cop ha quedat clar que l’expresident Rajoy i el lehendakari Urkullu viuen en mons paral·lels pel que fa al cas de la mediació, arriba el moment de mirar de salvar els mobles. El País, per allò que molts només llegeixen els titulars, diu una cosa en portada que no queda reflectida en la crònica. El Mundo intenta fer recaure la responsabilitat del fiasco en el president Puigdemont, i El Correo hi carrega pel mateix motiu. Però Las Noticias de Navarra editorialitza: “Es digui com es digui, mediació”, que és el que Rajoy va negar. Sense conseqüències, de moment.

Prou d’aquest color

Joaquín Rábago afirma, a La Opinión de Málaga: “Desconfiem en principi dels que creuen oportú portar la bandera ben visible al trau de la solapa, al braçalet, als tirants o a la corretja del gos.” Més encara: “Quan un llegeix certa premsa de Catalunya i compara els titulars, els comentaris i els editorials o cartes al director amb els d’alguna premsa madrilenya, creu que està en un país diferent.” I rebla: “Estem cada cop més farts que el tema de Catalunya s’utilitzi aquí i allà per eclipsar tota la resta, que sembli que és l’únic que ha de condicionar el pròxim cop el nostre vot.”

La mentida repetida un milió de vegades

Juan Carlos Abril afirma: “En les comunitats autònomes on hi ha idiomes cooficials es va fer una normalització que també va ser, i per desgràcia, adoctrinament i falsificació de la història.”

La mà que mou el bressol

Parem màquines, que ja tenim les proves. Segons OKDiario, el mitjà d’Eduardo Inda, “l’especulador” George Soros subvenciona amb mig miler d’euros una organització en què s’ajunta el procés amb ETA. Es tracta del centre Henry Dunant per al Diàleg Humanitari, que hauria avalat el mitjancer amb Catalunya. Ara bé, tal com denuncia el digital, el centre és en realitat un “lobby mundial que desestabilitza políticament i econòmica els països.” El mitjancer en qüestió, Daniel Innerarity, recorda la crònica, és un investigador “pròxim al PNB” i amb “excel·lents relacions amb els moviments separatistes catalans finançats per Soros”. Ah, i la crònica ens recorda que Soros és jueu, com si fos rellevant.

Ja comencen a aparèixer els dubtes

“El desenvolupament del judici [...] té aire com d’òpera bufa, amb molta idiotesa i molt poca èpica. Cada cop resulta més difícil entendre quina classe de rebel·lió hi va haver”, escriu J.L. Trasobares.

Cap diferència respecte al cop de Tejero

“El que va passar [...] s’assembla més a un 23 de febrer civil que a una mobilització democràtica. No importa si eren energúmens intentant linxar [policies] o guàrdies civils disparant al sostre.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona