Política

Maragall demana a l’Eurocambra que estigui atenta a la “barbaritat” del judici

“Tots els eurodiputats saben que s’està jutjant la seva pròpia dignitat democràtica”, assegura sobre Romeva

Bosch destaca la “valentia” i les conviccions de l’exconseller en defensa de la pau

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha demanat aquest dimarts al Parlament Europeu que estigui “atent” perquè declara un exeurodiputat, Raül Romeva, en un judici del procés que veu com una “barbaritat antidemocràtica” que sortirà “cara” a l’Estat.

Maragall ha fet aquestes declaracions als voltants del Tribunal Suprem, amb el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, i la dona de Romeva i candidata d’ERC a les europees, Diana Riba, amb un cartell amb la cara de l’exconseller acusat com a teló de fons.

Maragall ha recordat la trajectòria de Romeva al Parlament europeu destacant que era un dels millors eurodiputats i un exemple de “treball, coneixement i solvència”. “Avui tots els eurodiputats saben que el que s’està jutjant és la seva pròpia dignitat democràtica”, ha afegit Maragall. Per la seva banda, l’actual conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha destacat de Romeva la seva “integritat, valentia i les conviccions en defensa de la pau i dels drets humans”.

Tot i que el president del Parlament europeu, Antonio Tajani, “s’empenyi” en negar la qüestió catalana, Maragall ha afirmat que la cambra europea ha d’estar atenta al que passa al Suprem.

Segons l’exconseller i candidat d’ERC a Barcelona, s’acusa Romeva per haver estat “coherent, responsable i actuar d’acord amb el seu compromís amb els electorals”. I en aquest context, ha considerat que l’estat espanyol acabarà pagant un “cost molt alt” pel que qualifica de “barbaritat democràtica”. Un preu que, segons Maragall, acabarà pagant “injustament” la ciutadania espanyola, que aposta majoritàriament per una solució dialogada.

Per la seva banda, l’actual conseller d’Acció Exteriors ha garantit que anirà a Londres, a Paris i on sigui per explicar “la veritat”, és a dir, que és un “judici injust contra persones que l’únic que van fer és exercir la democràcia fins a les últimes conseqüències”.

I Riba ha assegurat que Romeva està “tranquil i serè” i ha demanat al Suprem que sigui “valent i imparcial”, perquè el problema català surti de l’àmbit de la justícia i “torni a la política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona