Política

Salt proposa un nou centre educatiu davant La Farga

A l’espai hi ha ara un pàrquing i també una zona de terra

La idea és que s’hi faci una escola o el quart institut

El ple de Salt va aprovar ahir l’inici dels tràmits per a la requalificació d’uns terrenys situats davant de l’escola La Farga, amb l’objectiu d’emplaçar-hi un nou centre educatiu. En una part d’aquest espai hi ha places d’aparcament gratuïtes, a l’aire lliure; mentre que en altres parcel·les que també serien objecte de la modificació, el terra no està pavimentat, sinó que és de sorra i hi ha vegetació. En el pla general d’ordenació urbana (PGOU), aquests terrenys estan considerats com a edificables, destinats a habitatges. L’equip de govern (ERC i IpS-CUP) assenyala que, malgrat que fa temps que estan disponibles per a un ús residencial, no s’ha tirat endavant. S’argumenta, en aquest sentit, que “segurament no farien falta més pisos just en aquesta part de la vila”, que està entre el barri vell i el del Veïnat.

Ahir es va fer l’aprovació inicial de la modificació puntual del PGOU, perquè els terrenys siguin requalificats i passin a ser per ubicar-hi un equipament educatiu. Amb aquest canvi es pretén descongestionar altres centres. ERC, IpS-CUP, el PSC i Canviem Salt van votar a favor de la modificació del PGOU. Els tres regidors no adscrits del PDeCAT, CiU i PxC es van abstenir; i Ciutadans hi va votar en contra. La voluntat de l’Ajuntament és comprar aquests terrenys privats o bé que se’n motivi la seva expropiació per a fer-hi realitat un equipament d’interès públic.

A partir d’aquí, el consistori posaria aquest sòl a disposició del Departament d’Educació, amb la finalitat que hi realitzi el projecte per construir-hi una nova escola o el quart institut. En el supòsit que acabi tirant endavant hi hauria cinc centres en un radi proper: el nou col·legi o institut, l’escola La Farga, la Pompeu Fabra, l’IES Vallvera i l’escola bressol El Lledoner. Paral·lelament, el regidor d’Urbanisme, Àlex Barceló (ERC), va explicar que és l’únic espai del nucli urbà disponible amb aquestes característiques (la modificació comprèn uns 7.500 m², que és la superfície mínima que demana Ensenyament).

Ple sobre el sector sud

El PSC i CiU van presentar ahir al registre una petició perquè se celebri “un ple extraordinari per debatre extensament i en exclusiva el futur del sector sud”, i reclamen a l’equip de govern que es concreti un calendari sobre el desenvolupament d’aquesta zona. El 2016, un 87,6% dels 4.209 saltencs i saltenques que van participar en una consulta popular van votar a favor del desenvolupament urbanístic d’aquesta àrea, on està previst que hi hagi espais residencials, comercials i d’equipaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

El primer ministre escocès vol mantenir-se en el poder tot i trencar la coalició

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona