Política

Caixmir

Nou morts en una operació militar de l’Índia contra insurgents

Nou persones van morir ahir, entre les quals cinc membres de les forces índies de seguretat i un civil, i sis més van resultar ferides en una operació militar desplegada al Caixmir indi després de l’atemptat que la setmana passada va costar la vida a 42 policies, en el pitjor atac en tres dècades de conflicte. Un grup d’homes armats van ser acorralats per les forces índies en un habitatge i es va iniciar un enfrontament. Quatre soldats, un policia, un civil i tres insurgents van morir en el tiroteig, mentre que sis membres més de les forces de seguretat van resultar ferits. Tot i que algunes fonts afirmen que entre els insurgents morts hi ha l’home que va planejar l’atemptat, reivindicat pel grup terrorista Jais-e-Mohammad, altres fonts van assegurar que encara no havien establert la identitat dels terroristes. Testimonis de l’operació van explicar que les forces de seguretat van utilitzar foc pesant contra la residència on s’amagaven els insurgents, una manera d’operar molt criticada que l’Índia utilitza per tal d’evitar que hi hagi víctimes entre les seves files. Quatre habitatges residencials van ser incendiats durant l’operació.

El Caixmir indi viu un moment d’especial tensió després de l’atemptat, el pitjor des que l’any 1989 va sorgir a la regió un moviment armat independentista, que ha causat almenys 40.000 morts. Organitzacions de defensa dels drets humans a la regió eleven el nombre de morts a 75.000, a més de criticar nombrosos abusos de les tropes índies, com ara desaparicions forçoses o l’ús excessiu de la força contra les protestes ciutadanes. El Caixmir, un dels territoris més militaritzats del món, és objecte de litigi entre l’Índia i el Pakistan, que han mantingut per aquest territori dues guerres i nombrosos conflicte menors.

El govern del Pakistan va cridar ahir a consultes el seu ambaixador a l’Índia, arran les amenaces d’aquest país de tractar d’aïllar diplomàticament Islamabad per la seva presumpta implicació en l’atemptat de dijous passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona