Política

Vox demana un judici “sense impunitat i sense indults”

El número dos del partit ultradretà, Javier Ortega, assegura que l’acusació popular “se cenyirà a l’exercici del dret” per aconseguir les penes més altes

El president de Vox, Santiago Abascal, ha demanat aquest dimarts un judici “just, sense impunitat i sense indults”, i ha constatat que la presència a la sala del president de la Generalitat, Quim Torra, demostra que “el cop segueix viu”. En declaracions als mitjans abans d’entrar al Suprem, Abascal ha reclamat la “desarticulació completa del cop d’estat que segueix viu en aquests moments i també dels comitès violents que actuen a Catalunya”, en referència als CDR. El seu número dos, Javier Ortega, ha remarcat que l’acusació popular “se cenyirà a l’exercici del dret” per aconseguir que el tribunal condemni amb les penes més altes els encausats.

Abascal ha constatat que a Espanya “han fallat els polítics i han funcionat els tribunals, els fiscals i la corona”. Després de criticar de nou que el govern de Mariano Rajoy no aconseguís aturar “el cop d’estat”, ha reivindicat l’actuació judicial de Vox “per protegir la unitat d’Espanya”.

El líder del partit ultradretà ha criticat que Torra continuï al capdavant de la Generalitat quan ha “conspirat públicament” per continuar amb la “rebel·lió separatista”, i s’ha referit aquí a les seves declaracions sobre la via eslovena.

Ortega, per la seva part, ha agraït l’acció de jutges, fiscals i cossos de seguretat de l’Estat, i ha assegurat que Vox “no permetrà que es faci la més mínima politització” del judici. “A fora farem la nostra legítima valoració política, però a dins només proves, dret i acusació”, ha resumit. El secretari general del partit ha indicat que intentaran aconseguir sentències condemnatòries en correspondència amb els “gravíssims delictes que s’han comès” perquè “mai més uns colpistes des d’una institució puguin posar en risc l’estat de dret i la unitat d’Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona