Política

Torrent insisteix que una investidura de Puigdemont ha de ser “efectiva”

El president del Parlament no veu motius per sancionar els diputats perquè van abandonar comissions per “l’excepcionalitat política”

El president del Parlament, Roger Torrent, no veu motius per sancionar els diputats independentistes que aquest dimecres van marxar de comissions com a “acte de protesta” per les detencions a Girona. En una entrevista a Els Matins de TV3, ha defensat que van fer-ho davant una situació “d’excepcionalitat política” i ha afegit que ell hagués fet el mateix. “Quan no hi ha una context de normalitat democràtica, qualsevol protesta democràtica i pacífica és legítima”, ha afegit. Preguntat per una eventual investidura de Carles Puigdemont, Torrent ha insistit en condicionar-la a l’efectivitat. És a dir, que pugui accedir al càrrec, nomenar consellers i governar, segons ha detallat.

Torrent ha qualificat “d’escàndol democràtic” que s’enviïn encaputxats a fer “detencions aleatòries” i ha considerat que l’operació policial pel tall de l’AVE en l’aniversari de l’1-O forma part de la causa contra l’independentisme per criminalitzar la mobilització ciutadana.

Després que el diputat de JxCat Jordi Sánchez s’hagi mostrat partidari d’investir Carles Puigdemont en una entrevista a El Condifencial, Torrent ha insistit que qualsevol decisió, també una investidura, ha de ser efectiva.

Preguntat per si és possible investir Puigdemont de manera efectiva, Torrent ha respost que alguns grups, en referència JxCat, volen treballar perquè ho sigui i ha afegit. “Si hi ha les condicions objectives, nosaltres serem els primers en ser-hi. Les condicions vol dir que sigui efectiva, que pugui accedir al càrrec, nomenar consellers i governar. No volem generar frustració, jo vull guanyar”, ha afegit.

Precisament aquest divendres es constitueix una ponència conjunta per reformar el reglament de la cambra catalana. I en aquest marc JxCat proposarà modificacions per fer possible una investidura de Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona