Política

Puigdemont: “A Sánchez no li demanem una sentència, li demanem voluntat política”

El president Carles Puigdemont ha estat entrevistat aquest dimecres al programa Més 3/24. Puigdemont s’ha referit al document que presentaran tots els presidents de la Generalitat i del Parlament, així com el Síndic de Greuges per demanar mesures alternatives a la presó preventiva perquè els presos polítics puguin preparar millor les seves defenses davant l’imminent judici per l’1-O. En aquest sentit ha manifestat que creu que ell mateix hauria de poder declarar i pensa que seria inaudit que l’Audiencia Nacional li negués la possibilitat de fer-ho.

Puigdemont ha mostrat la seva sorpresa per la informació que ha publicat algun mitjà en el sentit que el seu DNI caduca d’aquí a uns mesos i que això podria impedir-li presentar-se a uns nous comicis. El president ha explicat que aquesta informació només la pot conèixer la policia espanyola i que és estrany que s’hagi pogut fer públic. En qualsevol cas, Puigdemont ha manifestat que el seu passaport va més enllà del 2020.

En referència a les detencions d’aquest dimecres, el president ha explicat que creu que són efecte de l’acció d’una policia “capriciosament” política que busca que la gent perdi la paciència i ha afegit que està clar que es tracta d’una actuació general contra l’independentisme per part de la justícia. Per Puigdemont, la repressió de l’Estat espanyol actua igual, ja sigui sota un govern del PP o del PSOE.

El president a l’exili s’ha referit a la intervenció del president espanyol, Pedro Sánchez, a l’Eurocambra, i s’ha qüestionat com és que sap que els independentistes no som majoritaris si els resultats electorals diuen una altra cosa. Puigdemont ha recordat que “sempre hem volgut pactar el referèndum” i que si un dia arribem a tenir el 51% del suport social, llavors els unionistes ho reconeixeran o tampoc ho faran. “Avui s’ha hagut de sentir coses molt òbvies a Estrasburg”, ha dit Puigdemont en referència al discurs de Sánchez a l’Eurocambra. L’independentisme no li ha demanat a Sánchez que faci una sentència, li hem demanat “voluntat política”. L’independentisme ha demanat a Sánchez una reunió bilateral amb un mediador/observador independent per poder parlar de tot, ha explicat. Puigdemont ha dit que “el camí ha començat i no té marxa enrere”.

Puigdemont també s’ha referit a la crida feta per Jordi Cuixart a uns nous lideratges, però ha dit que des de l’exili o la presó es pot fer política. Tot i això no nega la necessitat de nous lideratges.

El president s’ha referit a la Crida com una eina, que vol ser efímera, que vol aixoplugar diferents espais polítics independentistes. Puigdemont ha explicat que des de la Crida es fa una defensa de la transversalitat de l’independentisme. “S’ha de fer política al marge dels partits. Hi ha un clam per fer-ho”, ha dit.

Finalment, s’ha referit a l’admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional del seu recurs per la suspensió com a diputat. Puigdemont ha dit que és un tràmit que s’ha de fer, però que “ja sabem com actua el Constitucional” i que hi ha poques esperances que canviï res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona