Política

Téllez recorrerà la multa per la retirada de cartells de l’1-O d’un vehicle de la Guàrdia Urbana

Multa de 4.380 euros per desobediència per Téllez per retirar cartells independentistes d’un cotxe policial

La causa contra el regidor de Guanyem Badalona es va activar després que el PP posés el cas en coneixement de la fiscalia

El regidor de Guanyem Badalona José Téllez, condemnat a pagar més de 4.000 euros per retirar cartells d’Òmnium Cultural sobre l’1-O d’un cotxe de la Guàrdia Urbana que els havia requisat, assegura que recorrerà la sanció. Explica que la sentència no ha tingut en compte els dos principals arguments de la defensa i assegura que arribarà “fins al final” perquè es faci justícia.

Segons ha pogut saber l’ACN, la causa contra Téllez es va activar després que el grup municipal del PP denunciés els fets. L’encontre entre Téllez i la Guàrdia Urbana va ser el 25 de setembre de 2017 i els populars ho van denunciar a la Fiscalia Superior de Catalunya el 23 d’octubre. Pocs dies després, el 30 d’octubre el cas es derivava a la Fiscalia Provincial de Barcelona, que acabaria citant Téllez pel 9 de novembre.

El regidor de Guanyem Badalona assegura que la sentència del jutjat penal número 7 de Barcelona té “prou elements” per ser recorreguda. Téllez diu que recorrerà fins a l’últim euro de sanció perquè la considera que qualsevol condemna per aquest cas seria injusta i lamenta haver-se assabentat per la premsa del contingut de la sentència.

José Téllez defensa que no pot ser condemnat per haver recuperat d’un vehicle policial els cartells d’Òmnium Cultural que havia requisat la Guàrdia Urbana perquè “la instrucció de la fiscalia no vinculava les entitats socials i només feia referència a la propaganda institucional de la Generalitat”.

D’alta banda, el regidor recorda que aquesta instrucció va quedar anul·lada només dos dies després dels fets quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va agafar les competències i va emetre una nova ordre en la que “deixa de banda” les policies locals, que és qui va actuar en el cas de Badalona, de les tasques de persecució dels preparatius del referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA DE GAZA

Desenes de morts en un nou atac israelià a Rafah, al sud de la Franja

BARCELONA
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro