Política

Cançons per a Forcadell a la presó del Catllar

Unes 2.000 persones interpreten ‘L’estaca’ a les portes de la presó

Prop de 2.000 persones es van congregar ahir davant la presó de Mas d’Enric, al Catllar, en una multitudinària cantada, amb la participació de membres dels cors de l’Orfeó Català. Els cors van interpretar diversos temes, entre els quals n’hi havia de tan icònics com L’estaca, de Lluís Llach, i La Balanguera, tantes vegades interpretada per Maria del Mar Bonet. Els músics van estar acompanyats per cantaires de la Conca de Barberà i del Priorat, dues de les comarques tarragonines que es van bolcar en aquest acte per homenatjar qui va ser presidenta del Parlament de Catalunya, empresonada per haver permès el debat a la cambra catalana. Un dels moments més emotius es va produir durant les connexions telefòniques amb els exconsellers exiliats Toni Comín i Lluís Puig, que es van dirigir directament a Carme Forcadell, en aquesta presó des del juliol. Els organitzadors van voler fer coincidir l’arrencada de l’acte amb les 12.45 hores, ja que és l’hora de la sortida dels reclusos al pati, segons explicava ahir l’agència ACN.

Comín i Puig també es van emocionar en dirigir-se a Forcadell i en sentir cantar les 2.000 persones concentrades a les portes de la presó.

L’estreta carretera d’accés al centre penitenciari va quedar col·lapsada pels nombrosos vehicles i la dotzena d’autobusos que es van desplaçar fins a la cantada solidària, una acció aprovada per la Junta de l’Orfeó Català i oberta a la participació de tothom de manera completament voluntària. Hi va haver cants, sota la direcció de Pablo Larraz, i ballades dels Gegants de l’Espluga de Francolí. L’acte va culminar amb el cant d’Els segadors i una foto de família en què tots els assistents van enlairar les partitures. Per avui, l’ANC prepara un altre acte destacat a Mas d’Enric, en què participaran els 360 integrants de l’organització que va cantar a Lledoners i que interpretarà temes de l’obra Carmina Burana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona