Política

La CUP no es presentarà a les eleccions europees

La formació entén que el seu projecte “no té cabuda dins les institucions europees, màximes representants del capitalisme”

La CUP ha decidit no presentar candidatura a les eleccions europees, ja que entén que el seu projecte polític “no té cabuda dins les institucions europees, màximes representants del capitalisme, l’imperialisme, el racisme institucional i la militarització de les societats”. Així ho han expressat els cupaires en un comunicat difós als mitjans, coincidint amb el consell polític ordinari que la formació està fent a Artés.

El debat sobre si presentarien candidatura va quedar suspès al consell que la formació va mantenir a principis de novembre a Perpinyà. Tot i això, el partit manté “la voluntat de centrar l’internacionalisme com una eina imprescindible en l’estratègia política”.

En declaracions als mitjans, la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Mireia Boya, ha especificat que el consell polític ha descartat presentar-se a les futures eleccions europees amb candidatura pròpia i formant part de qualsevol altra candidatura. Boya ha criticat el paper que fins ara ha tingut la UE en el conflicte d’autodeterminació de Catalunya, amb “silenci” davant la violència de l’1-O i en les condicions de “presos polítics i exiliats que tenim” i per això, la formació considera que la UE no és “el marc”.

En canvi, Boya ha explicat que la CUP aposta per treballar, com ja ho està fent ara amb els moviments socials i les forces rupturistes “des de baix”. Boya ha especificat que no es tanca la porta al treball internacional però no es vol dur a terme a través d’una institució que “constantment ens ha ignorat com a poble”.

Boya ha recordat que ja fa mesos que des de Ginebra, amb Anna Gabriel, la CUP està duent una tasca d’internacionalització mantenint i reforçant relacions amb partits d’esquerres rupturistes i moviments socials, perquè la formació considera que la internacionalització del conflicte continua estant “al centre” de l’acció política de l’organització, però defensen buscar suports “de la gent, dels pobles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona