Política

ERC Reus creu que l’acusació d’odi pel 3-O respon a una causa de “persecució política” als independentistes

Ara Reus diu que “no dubta de la independència” de la jutge i defensa que “no existia cap ànim d’odi” cap als policies

ERC Reus considera que el motiu de seguir endavant amb l’acusació d’incitació a l’odi contra l’alcalde del municipi i quatre portaveus municipals pel 3-O és “orquestrar una causa de persecució política als partits independentistes”. La portaveu municipal d’ERC, Noemí Llauradó, que està essent investigada ha assegurat que aquesta causa se circumscriu a la causa general oberta contra els líders independentistes. Llauradó creu que el recorregut “és limitat” perquè “un delicte d’odi no pot ser atribuït a un col·lectiu com el de forces de l’Estat, que no pateixen una situació de vulnerabilitat” i confia que “s’imposi el sentit comú” i s’arxivi.

Pel que fa a Llauradó, també diputada al Parlament de Catalunya, ERC apunta que “queda la incertesa si serà el jutjat de Reus qui ha de continuar amb aquesta causa per la condició d’aforada i haurà de ser el TSJC el que acabi resolent”. La regidora republicana espera que el ministeri fiscal actuï “amb coneixement de causa” i en demani el sobreseïment. Llauradó també ha celebrat que la interlocutòria arxivi la causa contra una part dels encausats –dos regidors de la CUP–, dos treballadors d’un gimnàs i diversos bombers.

D’altra banda, Ara Reus ha apuntat que la formació “no dubta de la independència de la magistrada”, malgrat no compartir-ne la resolució perquè “no s’ha tingut en compte indicis i proves practicades”. Per tot plegat, interposaran recurs.

El portaveu d’Ara Reus, Jordi Cervera, ha defensat que no va existir “cap ànim d’intimidació o incitació cap als agents de policia”. També ha dit que “no existia cap ànim d’odi”, sinó “un desig de tranquil·litzar a la ciutadania”. En aquesta línia, ha dit que la intenció era “que no passés el que estava succeint en relació als aldarulls que s’havien originat en altres indrets”. “Era un moment delicat i la voluntat era calmar qualsevol brot de violència que es pogués donar a Reus”, ha afegit. La formació també apunta que Cervera no va participar en cap concentració als voltants de l’Hotel Gaudí, on s’allotjaven agents de la policia espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona