Política

Calvo acusa Torra d’atiar la via “sagnant” d’Eslovènia i d’ordenar als Mossos que no aturin els CDR

La vicepresidenta del govern espanyol diu que els líders independentistes “no són presos polítics”

Assegura: “Estan allà perquè han trencat l’ordre constitucional”

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, d’atiar la via “sagnant” d’Eslovènia per aconseguir la independència i de donar instruccions als Mossos perquè no actuïn contra els CDR que han tallat carreteres i aixecat tanques d’autopista aquest cap de setmana. En una entrevista a Canal Sur, Calvo ha advertit que Torra no pot seguir “creant més inseguretat” a Catalunya i l’ha acusat “d’irresponsable” per impulsar des del Govern de la Generalitat una “deriva” que no representa tots els catalans.

Calvo ha assegurat que malgrat les protestes el seu executiu celebrarà el Consell de Ministres a Barcelona el pròxim 21 de desembre i complirà així la “paraula” del president espanyol, Pedro Sánchez. “El Consell de Ministres és de tots els espanyols, estigui on estigui”, ha dit la vicepresidenta, que ha recordat a més que va ser Torra qui va emplaçar Sánchez a reunir-se amb ell a Barcelona i ara el que seria “normal, lleial i constitucional” és que tots dos es reunissin aprofitant aquesta data.

En tot cas, Calvo ha acusat el president de la Generalitat de “donar instruccions als Mossos perquè no actuïn” i permetin que “els CDR intervinguin i paralitzin vies a Catalunya”. L’actuació de Torra, ha advertit, és la contrària a la d’un polític o un càrrec públic, que estan obligats a “donar seguretat a la convivència”. “Sembla que Torra no sap ni de lluny quina és la seva posició estatutària i constitucional de càrrec públic”, ha dit, perquè Catalunya “necessita resoldre molts problemes que li ha creat l’independentisme”, com els danys “a la seva economia, a la qualitat dels serveis públics, als drets i a la protecció de les llibertats”.

Calvo també ha assegurat que els nou líders independentistes que es troben a presó sense judici “no són presos polítics, sinó presos en presó preventiva amb imputació de delictes importants”. “Estan allà perquè han trencat l’ordre constitucional” ha dit abans d’assegurar que “Espanya és una de les democràcies més solvents i prestigioses del món, de les 19 millors democràcies del mon, inclosa la independència judicial”. “Tots els espanyols hauríem d’estar disposats cada dia a seguir protegint la constitució, l’estatut i la democràcia”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona