Política

El president de la Comissió (Cs) evita aplicar el vot ponderat en dues votacions empatades

Antonio Espinosa diu que l’acord de la Mesa va contra el TC i no permet desempatar en dos informes sobre Ensenyament i el Ramon Llull

El president de la Comissió de la Sindicatura de Comptes, Antonio Espinosa (Cs), ha evitat aquest dijous aplicar el vot ponderat en dues votacions empatades sobre informes d’aquest organisme fiscalitzador. L’absència de la CUP a la Comissió de la Sindicatura de Comptes del Parlament ha causat aquest dijous al matí dos empats en dues votacions sobre informes de la Sindicatura sobre la Conselleria d’Ensenyament i l’Institut Ramon Llull. ERC i JxCAT han votat a favor, cosa que suposava deu vots, mentre Cs, PSC, CatECP i PP s’hi han oposat, també amb deu vots. Segons un acord de la Mesa del Parlament d’octubre passat, tot i la suspensió dels diputats empresonats o a l’exili a les comissions es manté el vot ponderat segons el resultat electoral del 21-D en cas d’empat. Això hauria donat majoria als grups independentistes. Però Espinosa no ha volgut aplicar aquest acord de la Mesa, en considerar que va contra la decisió del Tribunal Constitucional, ja que creu que s’ha de ponderar el vot segons la majoria actual a l’hemicicle després de la suspensió, i no ha volgut proclamar el resultat de la votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia