Política

El PSC encara es mostra dolgut pel pacte d’Olot

Ho afirma l’actual portaveu, Josep Guix, durant la seva presentació com a candidat a les municipals

Iceta remarca que són garantia d’estabilitat

L’actual portaveu del PSC, Josep Guix, es va manifestar ahir molt dolgut encara pel trencament ara fa menys d’un any del pacte amb el PDeCAT que el va deixar fora del govern local. “A Olot, a la Fira de Sant Lluc, encara ens donem la mà per segellar pactes. Estem molt dolguts amb l’alcalde i els seus regidors”, va sentenciar. Això no obstant, va deixar clar que, malgrat tot, han donat suport a projectes importants com ara l’espai Krater i a les gestions per la variant. I és que Guix, que va ser presentat com a candidat per a les pròximes eleccions municipals, va remarcar que una de les principals propostes del seu equip serà l’oferta d’un gran pacte de ciutat pels grans temes. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va beneir la presentació de Guix, va remarcar que el PSC ha estat i serà garantia d’estabilitat als governs locals, que, segons ell, “no han de ser petits parlaments”. Ho va dir després de ser qüestionat sobre com creia que afectaria electoralment els socialistes el procés sobiranista. “Diversos alcaldes d’altres municipis on s’han trencat pactes amb el PSC ens diuen que ens troben a faltar”, va dir.

Guix va avançar alguns eixos del programa: un govern obert a la ciutat, un ajuntament que sigui empresa de serveis, la centralitat de les persones, el suport al dinamisme industrial i a l’emprenedoria i, entre altres aspectes, l’educació. I ho va concretar en propostes com ara les de la variant nord, la residència d’estudiants i pisos assistits a l’antic hospital, la recuperació d’espais fluvials i la millora de l’avinguda Santa Coloma.

Iceta es reuneix amb Pastor a Lloret i visita el batlle Ros a Blanes

J. FERRER

Miquel Iceta va visitar ahir al matí i al migdia els dos municipis més grans de la comarca de la Selva (Lloret de Mar i Blanes). A Blanes, on el PSC té l’alcaldia amb 4 regidors de 21, el primer secretari del PSC va despatxar amb l’alcalde, Mario Ros, i amb alguns responsables del partit, incloent-hi la primera secretària de l’agrupació local, Pepa Celaya, i van anar a dinar en un restaurant de la vila.

A Lloret de Mar, Iceta es va reunir amb el candidat a les municipals, Francisco Pastor, i va trobar-se amb representants del col·lectiu de les kellys (les que netegen); és a dir, les netejadores dels hotels. En principi, el govern espanyol reconeixerà com a malalties laborals les malalties de les kellys a causa dels moviments repetitius de braços i mans. Posteriorment, amb afiliats i simpatitzants, van visitar la llar de jubilats a la plaça Pere Torrent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs