Política

La CUP vol eleccions locals de ruptura contra l’actual estratègia de JxCat i ERC

Reguant diu que no són plebiscitàries, sinó l’oportunitat per trencar el “bloqueig” institucional, econòmic i social que el Parlament “accepta”

“Les eleccions municipals són la primera oportunitat de passar comptes i analitzar el canvi d’estratègia de JxCat i ERC respecte a l’1-O”, afirmava ahir la regidora barcelonina i membre del secretariat de la CUP, Eulàlia Reguant, davant del que considera un “bloqueig” imposat fet per l’Estat del Parlament i “acatat per les forces sobiranistes i d’esquerres”. La regidora ho afirmava en la presentació del programa electoral marc que la CUP començarà a debatre territorialment amb entitats i col·lectius per tancar-lo al desembre i aprovar-lo el 12 de gener.

Així, la formació independentista veu les eleccions del maig com una “revàlida sobre la unilateralitat i la necessitat d’un canvi de model des de baix” i no pas com unes plebiscitàries sobre la independència de Catalunya. Pels anticapitalistes és una oportunitat per desobeir les “imposicions constants” de l’Estat a la sobirania legislativa del Parlament però també per trencar amb “l’autobloqueig de les forces sobiranistes i d’esquerres, encaparrades a acatar” les decisions dels alts tribunals en tombar, per exemple, les lleis de drets socials.

Reguant defensa que “la mobilització popular i les municipals” han de permetre trencar aquest “doble bloqueig” en un país que la formació veu “al caire del col·lapse institucional, econòmic i ecològic”. Per anar més enllà dels marcs establerts per l’Estat i la UE, el regidor de Vic Joan Coma defensa exercir “si cal la desobediència col·legiada com a l’1-O i el 3-O” i, com a membre de la comissió del programa electoral, assenyala les prioritats: respondre al “segrest” dels ajuntaments per part del deute financer; revertir les externalitzacions i privatitzacions de serveis com ara l’aigua i els residus –“una de les grans fonts de corrupció”–; plantejar alternatives cooperatives i ecològiques a la nova “fal·lera urbanística”; comprometre’s amb alternatives de producció i consum energètic; reforçar el feminisme i l’antiracisme des dels municipis, a més de fiscalitzar “amb mà de ferro la corrupció i la perpetuació de càrrecs electes” que tenen lligams amb “les grans famílies que governen”.

LA FRASE

No són plebiscitàries, sinó una revàlida de la unilateralitat i la garantia de drets socials bloquejats
Eulàlia Reguant
regidora i membre del secretariat nacional de la cup


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona