Política

Crits dels CDR a ERC i al PDeCAT demanant que desobeeixin o dimiteixin

Unes 150 persones acusen els republicans de “botiflers” davant de la seva seu, mentre una setantena demanen la dimissió del conseller Buch a la del PDeCAT

Les convocatòries dels Comitès de Defensa de la República (CDR) ahir a la tarda davant de les seus del PDeCAT i ERC a Barcelona va concentrar pocs centenars de persones que van mostrar amb crits el seu rebuig a la gestió del govern si no avancen cap a la República catalana. Segons informava ACN, entre 100 i 150 persones van tallar el carrer Calàbria, davant la seu d’ERC amb crits de “botiflers”, entre d’altres. A la mateixa hora, una setantena de persones feien el mateix davant la seu del PDeCAT, situada al carrer Provença, cridant consignes com ara “Desobeïu o dimitiu”.

Els concentrats van demanar la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, i van entonar diverses consignes, com ara “Som República”, “Desobediència i unitat”, “ERC i PDeCAT, la paciència s’ha acabat”, “Covards, a casa”, “El poble mana, el govern obeeix” o “Ni oblit ni perdó”. Davant de la seu d’ERC, alguns també van cridar amb poc seguiment “no us mereixeu en Junqueras”, unànime. Davant de la del PDeCAT es van enganxar adhesius a la porta del partit. Els manifestants duien estelades i paraigües, i repartien papers amb consignes: “Desobeïu o dimitiu”, “Sense desobediència no hi ha independència” o “Quan la injustícia és la llei, la desobediència és un dret”. En totes dues concentracions hi havia un ampli dispositiu policial.

Ordres de detenció

El jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona va dictar ordre de detenció contra quatre membres dels CDR de Terrassa, Matadepera, del barri de Gràcia de Barcelona, i de Sabadell, que es van encadenar al febrer a les portes del Palau de Justícia, per notificar-los l’escrit d’acusació que sol·licita per a ells penes de dos anys i mig de presó. El jutjat els havia citat diverses vegades, però es van negar a presentar -s’hi. En total, el ministeri públic vol portar a judici tretze membres dels CDR que el 23 de febrer passat van bloquejar l’accés al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). A Terrassa i Sabadell ahir al vespre hi va haver concentracions de suport.

Arxiven la denúncia d’incitació a l’odi per una pancarta

El jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona ha arxivat la denúncia contra la veïna de Tarragona Olga Ricomà –filla del portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà– que estava investigada en ser denunciada pel Cuerpo Nacional de Policía (CNP) per un presumpte delicte d’incitació a l’odi per haver penjat a l’octubre, després de les càrregues del referèndum, una pancarta al balcó del seu pis contra la policia espanyola en què s’hi llegia “Police go home” i difondre-ho a les xarxes socials. En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l’ACN, s’hi indica que els fets investigats “no resulten justificats a la perpetració del delicte que hagi donat motiu a la formació de la causa”, i per això en va decretar el sobreseïment provisional, ja que encara s’hi pot presentar un recurs. Ricomà va declarar que durant aquest temps va tenir “la consciència tranquil·la”, ja que va penjar la pancarta com a reacció “pacífica” a les càrregues policials de l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona