Política

La CUP debat avui si deixa de votar en clau autonomista

Un consell extraordinari decideix futures accions arran de la “falta de compromís” de JxCat i ERC amb la República

El consell polític i el grup parlamentari de la CUP es reuneixen avui de manera extraordinària per definir quina estratègia cal seguir el que resta de legislatura després de les renúncies de JxCat i ERC a implementar la República. “Ens han deixat sols”, argumenta un membre destacat de la formació que ha participat en un dels deu documents que demà es debatran i es portaran a votació en la trobada a Palamós. Aquest document, elaborat per membres del secretariat nacional i del grup parlamentari per facilitar el debat, proposa, entre altres mesures i d’acord amb el document aprovat a Cervera el maig del 2018, deixar de participar en l’activitat al Parlament de tot allò que tingui a veure amb polítiques autonòmiques. Un primer pas seria absentar-se del ple en votacions en què es decideixin afers més propis de la gestió de l’autonomia. Sí que participarien en tot allò que tingui a veure en la construcció de la República i en temes socials que impliquessin un canvi de l’escenari actual.

Les mateixes fonts consideren que, des que es va aprovar el document de Cervera, la situació política ja no és la mateixa, ja que s’ha confirmat que el compromís electoral de “restitució” que havien de dur a terme JxCat i ERC, ara al govern, és una entelèquia i, tanmateix, no obliden que van ser ells els que van permetre la investidura del president Torra a través de l’abstenció.

Ara, però, han decidit dir prou i, fruit de l’actual moment polític i a petició de tres assembles territorials, tal com és preceptiu, es reuneixen avui per acabar de determinar els passos a seguir molt enfocats també en què cal fer portes enfora del Parlament, un espai que, de fet, la CUP considera el més important. En aquest sentit, el document aposta per crear assemblees populars que aglutinin gent d’organitzacions i entitats per pressionar JxCat i ERC cap a la construcció de la República. En aquest sentit, la formació també té sobre la taula la proposta que planteja exercir aquesta pressió en una altra direcció, des del carrer cap al govern, però aquesta vegada perquè es convoquin eleccions un cop confirmat que la legislatura no serà la que havien promès els dos partits que són al govern, expliquen les fonts.

LA XIFRA

10
documents
tenen sobre la taula els membres del consell polític de la CUP per debatre i aprovar al llarg de la jornada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona