Política

LLUÏSA TEIXIDOR

Alcaldessa de la Pera (GIP)

“Ens cal saber aprofitar més l’atracció de gent a Púbol”

“D’aquest mandat hem de destacar l’aparcament que hem fet a Púbol, les obres a l’ajuntament i el projecte de l’estació potabilitzadora”

Lluïsa Teixidor forma part d’un grup d’independents. Aquesta economista de professió fa setze anys que està en el govern, els darrers quatre com a alcaldessa.

L’alcaldessa de la Pera, Lluïsa Teixidor (GIP), destaca la importància del treball que s’ha fet amb l’aparcament de Púbol, el projecte de condicionament de la casa de la vila i l’estació potabilitzadora. Aquests temes, juntament amb la redacció del POUM, són els punts que destaca del treball del govern. Amb tot, Teixidor fa autocrítica en, diu, no haver estat capaços de capitalitzar el castell de la Gala.

Quins són els temes més importants que destacaria d’aquest mandat?
Una de les actuacions importants que hem de destacar és l’aparcament que s’ha fet a Púbol. A més d’haver quedat molt i molt bé, és destacable per l’ús que se’n fa i perquè ordena l’accés amb vehicles al nucli. Una mica el que hem fet a la Pera, si bé aquest encara és una mica provisional. Per nosaltres treballar en l’aparcament ha estat una prioritat important. I també els polítics, perquè hem estat una mica entretinguts.
Com ara quins?
Potser destacaria una mica la polèmica que vàrem tenir amb els llaços grocs; realment vàrem estar entretinguts, com li dic. Algunes persones els tallaven i molts joves del poble els tornaven a posar. De tota manera a la Pera ho tenim claríssim... si fos per nosaltres ja seríem independents! De fet, nosaltres ja som independents! No som de cap partit polític. Som un agrupació d’independents que ja fa més d’una dècada que estem en el govern.
Quins creu que són els reptes de la Pera?
Dues importants actuacions que tenim ara mateix. I sense cap mena de dubte el més important que tenim davant nostre són les obres que s’han de fer a l’ajuntament, i un segon tema, també molt important per a la Pera, són les obres de la planta potabilitzadora. Aquestes dues intervencions són molt i molt necessàries.
Per què és necessària la planta?
Pensi que el nostre municipi ha tingut històricament problemes de nitrats. Ara afortunadament es durà a terme una inversió molt important en aquest sentit per poder fer un tractament a l’aigua i poder solucionar el problema dels nitrats. Ens fa molta falta.
I pel que fa referència a l’ajuntament?
Les obres de l’ajuntament afortunadament ja han començat i pensem que estaran acabades abans de final d’any. Pensi que són importants pel tema d’accessibilitat. Ara no teníem ascensor, i això condicionava molt les persones amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes.
El castell de la Gala és un referent. Però, que ha representat per al municipi?
Ha estat realment un actiu molt important. Però el problema, com a municipi em refereixo, és que no hem sigut capaços d’aprofitar l’allau de gent que ens visita any rere any. Pensi que la gent que ve al castell de la Gala no ve a consumir a la Pera, marxa després de visitar el castell. Ara, i des que hem fet aquest aparcament, sembla que la gent està més contenta, especialment perquè s’ha pogut regular bé el tema dels cotxes.
Com tenen el POUM?
Encarrilat! Ara estem fent de redacció del pla d’ordenació urbana municipal (POUM) i suposo que l’any vinent ja el tindrem. Pensi que fa ns deu anys que estem amb aquest tema; hi hem tingut diversos problemes i ara s’ha pogut reprendre i va caminant. Precisament l’únic tema delicat que hem tingut al municipi ha estat un projecte d’una urbanització que es volia fer. Hem tingut aquest tema als tribunals molts anys i ara sembla que el tenim resolt. El que teníem clar és que volíem preservar el nostre entorn natural, i amb això hem treballat. El poble ha de créixer sostingudament, al voltant del nucli i de manera totalment controlada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà