Política

Batet nega que prometés a Maragall que el seu govern donaria instruccions a la Fiscalia

Respon a informacions que asseguren que el conseller ha insinuat un compromís per intercedir en el judici de l’1-O

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha negat aquest dijous que prometés al govern de la Generalitat que el seu executiu donaria instruccions a la Fiscalia en el judici de l’1-O, tal com alguns mitjans han publicat després d’interpretar unes manifestacions del conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, en una entrevista a Onda Cero. Aquestes informacions assenyalen que Maragall ha assegurat que la ministra es va comprometre a donar instruccions a la Fiscalia, malgrat que el conseller ha afirmat textualment que la ministra va destacar que corresponia al govern espanyol “formular la política criminal de l’Estat i traslladar-la als fiscals perquè l’apliquin a la Fiscalia en el seu conjunt”, en el que és, ha recordat el conseller, “un pur reflex de la realitat”.

Batet ha reaccionat a aquestes informacions mitjançant unes declaracions on apunta que “no ha tingut ocasió d’escoltar exactament les declaracions de Maragall”, però “si efectivament és el que ha traslladat el mitjà de comunicació [en referència a la nota d’Onda Cero titulada: ‘Maragall asegura en Más de uno que Batet le dijo que daría instrucciones a la Fiscalía’] vull desmentir-ho rotundament” perquè són unes manifestacions “absolutament falses” i “el que espero és que el senyor Maragall ho aclareixi i rectifiqui les seves paraules”.

Batet ha insistit que “tan en púbic com en privat” tan ella com el seu govern han dit sempre “el mateix”: “Màxim respecte a l’autonomia de la Fiscalia general de l’Estat, entre altres coses perquè és una autonomia garantida constitucionalment, i per tant màxim respecte a la independència del Poder Judicial”.

També en resposta a la polèmica, la Conselleria d’Acció Exterior ha recordat que el conseller s’ha referit “en tot moment a la política criminal”. A la transcripció, Margall ha recordat que aquesta capacitat del govern “té a veure com es qualifiquen i es formulen criteris que després la fiscalia, amb tota independència, ha d’aplicar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona