Política

Torra demana “fer-se fort” en la marxa pels drets socials i nacionals per assolir la independència

El president de la Generalitat insisteix que els sobiranistes volen seguir avançant i tenen “molt clar” on volen arribar

Quim Torra destaca que ningú aturarà els independentistes davant les amenaces i la por

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit aquest diumenge a fer una crida per la “marxa pels drets cívics, socials i nacionals de Catalunya”. “Fem-nos forts aquí i no ens aturem”, ha afirmat Torra. El president ha destacat que els independentistes volen seguir avançant i tenen “molt clar” on volen arribar. “Anem exactament allà on més d’un milió i mig de catalans dimarts es van manifestar per fer la República catalana. “Aquest és l’objectiu”, ha aclamat.

Torra ha fet aquestes declaracions en un discurs que ha pronunciat davant els veïns d’Arenys de Munt (Maresme), on ha inaugurat la urbanització del tram central de la riera i ha visitat el local on es va celebrar la primera consulta per la independència de Catalunya el 2009. “Seguirem el vostre camí, ens vau assenyalar el que hem de fer”, ha dit dirigint-se als veïns del municipi.

Torra ha tornat a apel·lar a la Diada que es va celebrar dimarts passat a la Diagonal de Barcelona on, segons ha afirmat, es van manifestar “més d’un milió i mig de persones”. “Allà vam veure que teníem el coratge de la gent, la força de l’ideal i l’esperança de la llibertat” ha dit. El president de la Generalitat ha recalcat que la llibertat “és una paraula tan poderosa que s’ho endú tot per endavant”, fent un símil amb la riera d’Arenys de Munt quan baixa plena d’aigua.

“No es pot ser un 33% o un 78% lliure, o som lliures o no ho som. I aquest concepte és el que ens ha de guiar d’ara fins al final”, ha assenyalat Torra, que ha volgut insistir a fer una crida per la “marxa pels drets cívics, socials i nacionals de Catalunya”. “Fem-nos forts aquí i no ens aturem”, ha reblat.

El president ha destacat que ningú aturarà els independentistes davant les amenaces i la por. “Intentaran aturar-nos i nosaltres seguirem avançant perquè vam vèncer les amenaces i tenim molt clar on anem. Anem exactament allà on més d’un milió i mig de catalans dimarts es van manifestar per fer la República catalana”, ha asseverat el president. “Aquest és l’objectiu”, ha afegit.

Torra ha fet aquestes manifestacions a Arenys de Munt on ha estat rebut per l’alcalde del municipi, Joan Rabasseda, i amb una actuació de l’Esbart Dansaire del Centre Moral. Posteriorment, ha fet una visita institucional a l’Ajuntament a la Casa de la Vila i abans d’inaugurar la urbanització del tram central de la riera ha signat el llibre d’honor del Centre Moral, on va tenir lloc la celebració de la primer consulta per la independència de Catalunya el 13 de setembre del 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tribunals

Suspenen un altre judici a dos manifestants i a quatre agents per la llei d’amnistia

barcelona
Alemanya

AfD prohibeix el seu líder a les europees participar en campanya

barcelona
política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona