Política

El PDeCAT es compromet a fer efectiva la república

“No defallirem fins a fer efectiva la declaració d’independència” del 27 -O, assegura en un comunicat amb motiu de l’11-S

El Partit Demòcrata crida a participar en les mobilitzacions i convertir-les en “una Diada per la Llibertat” dels presos i exiliats i del país

El Partit Demòcrata (PDeCAT) es compromet a “seguir lluitant” per fer “efectiva” la declaració d’independència del 27 d’octubre de l’any passat.

En un manifest difós aquest dilluns al migdia amb motiu de l’11 de Setembre, la formació denuncia que aquest any la Diada se celebra “amb persones de la societat civil represaliades i exiliades” i alerta de “l’amenaça d’un Estat que vulnera constantment les llibertats i els drets bàsics fonamentals dels seus ciutadans”. Un Estat que, segons els demòcrates, “l’única solució que ha donat a les aspiracions legítimes de la majoria de la societat catalana ha estat la repressió i la judicialització”.

El PDeCAT subratlla que, malgrat tot, la repressió exercida contra el referèndum l’1-O, “tot el món” ha vist “un poble exercint el dret legítim d’autodeterminació”. “ I davant del món, vam votar SÍ a un estat independent en forma de república”.

És per això que la formació promet que no renunciarà “al mandat de l’1 d’octubre” de “ser un país lliure”. “Seguirem avançant per la via pacífica i democràtica fins a assolir la llibertat del nostre país”, garanteix

El partit demòcrata es compromet, d’acord als seus estatuts fundacionals i a la seva ponència ideològica, “a seguir lluitant perquè Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república”. “No defallirem fins a fer efectiva la declaració d’independència del Parlament de Catalunya del 27 d’octubre de 2017”, sentencia.

Per acabar, la formació expressa el seu suport als líders polítics i socials empresonats i a l’exili i insta a participar en la mobilització de la Diada “per tots ells, i per la llibertat i la democràcia”. “L’any 2017 vam fer la Diada pel SÍ. L’any 2018 ha de convertir-se en la Diada per la Llibertat, la llibertat dels nostres presos i exiliats i la llibertat del nostre país”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES