Política

Col·lectius d’immigrants criden a la Diada de l’ANC

Demanen que els ciutadans d’origen estranger s’impliquin en la lluita sobiranista

Diverses plataformes d’immigrants feien ahir, junt amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), una crida als seus col·lectius a participar en la manifestació unitària de l’independentisme com a primer pas per implicar-se en el moviment per aconseguir la República catalana. Reivindiquen l’assoliment dels seus drets civils i polítics en paral·lel a l’assoliment del dret de Catalunya a l’autodeterminació. El congolès Saoka Kingolo (ANC), la mexicana Mercedes Sicard (Sí amb nosaltres), la pakistanesa Shezra Javed (Associació de Treballadors Pakistanesos) i el marroquí Karim el Otmani (Espai Democràtic) van fer la crida en nom d’entitats d’immigrants d’altres països com ara l’Argentina o el Brasil.

Kingolo va instar les “comunitats, entitats i persones d’origen estranger” a participar en la Diada com un pas previ a implicar-se en el projecte de construcció d’una república de drets: “Aquest país és com un vaixell en dificultats que pot anar a la deriva i en què tothom ha de fer el que pugui per salvar-lo organitzadament. Estem en una cruïlla i hem d’agafar el camí que més ens convé.”

Kingolo qualifica de molt important la participació a l’11-S, on aquests col·lectius ocuparan el tram 9 de la manifestació, però també la implicació posterior en el moviment republicà per “conjuminar drets polítics amb drets humans”. Aquest activista d’origen congolès recorda que la majoria de col·lectius representats reivindiquen els seus drets i “no pot ser que no participem en la demanda dels drets nacionals”. El manifest compartit amb l’ANC afirma que la democràcia només serà possible a Catalunya “si fem una república on els ciutadans siguem iguals en drets i deures, més enllà de les nostres cultures d’origen, identitats, creences i ideologies”. També com un camí per superar “la desigualtat jurídica” i “els mecanismes d’exclusió legal” que la llei d’estrangeria de l’Estat espanyol imposen als immigrants. Karim el Otmani i Saoka Kingolo posen l’èmfasi en la construcció d’un nou país de drets compartits “en què no s’expulsi en calent, no es dispari contra nàufrags i que no tanqui els arribats sense papers en centres d’internament d’estrangers”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona