Política

La sentència encén les xarxes i torna a omplir els carrers de manifestants

Milers de persones es manifesten, convocades per Twitter, en ciutats de tot l’Estat

Els grups feministes avisen que les mobilitzacions no s’aturaran

La decisió de l’Audiència de Navarra de deixar en llibertat provisional els membres de La Manada va desfermar ahir una onada d’indignació a Catalunya i arreu de l’Estat que es va traduir en concentracions de rebuig a les principals ciutats i en una allau de missatges d’indignació a les xarxes socials.

Les organitzacions feministes van advertir, tan aviat com es va conèixer la notícia, que si els cinc acusats de violar una jove l’any 2016, durant les festes dels Sanfermines de Pamplona, surten al carrer en llibertat provisional, les dones ocuparan els carrers amb mobilitzacions perquè, diuen, “també són nostres”.

De fet, les primeres concentracions ja es van fer ahir mateix, en ciutats com Barcelona, on els manifestants es van aplegar a les set de la tarda a la plaça de Sant Jaume, i a Girona. La manifestació de Barcelona va aplegar prop d’un miler de persones, que van cridar consignes com “Cap agressió sense resposta”, “Vosaltres, masclistes, sou els terroristes” o “Si en toquen una, ens toquen a totes”. També es va llegir un manifest en què es va demanar “alçar les veus contra les agressions sexuals”. “El cas La Manada ha generat mobilitzacions massives arreu de l’Estat i ha posat el debat en la quotidianitat de les violències sexuals”, deia el text.

A la mateixa hora es van fer actes de rebuig a la decisió de l’Audiència de fixar una fiança de 6.000 als integrants de La Manada per eludir la presó provisional mentre esperen la sentència ferma a Madrid, convocada al davant del Ministeri de Justícia sota el lema Contra la justícia patriarcal, el mateix que en l’acte de Saragossa.

A Pamplona, escenari de la violació, prop de 3.000 persones, segons el càlcul de la policia municipal, es van aplegar a la plaça Consistorial per cridar “No és abús, és violació”. “Som dones: no ens aturarem”, deia una pancarta de grans dimensions que es va desplegar a la plaça.

A banda del carrer, la indignació es va traslladar al ciberespai, especialment a Twitter, on l’etiqueta #LaManada es va convertir de seguida en tendència, juntament amb consignes com “Si LaManada surt, nosaltres ocupem els carrers”, #LasCallesTambienSonNuestras, #YoSiTeCreo”, o #EnsVolemlliures. De fet, va ser des d’aquesta i altres xarxes socials que es van convocar la major part de les protestes a les ciutats de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona