Política

El nou alcalde de Badalona retira la pancarta de suport als presos

García Albiol aplaudeix la decisió i es vanta a través de les xarxes de ser-ne l’instigador

Pastor es reuneix avui amb Sabater per perfilar el traspàs de poders a Badalona

Filant prim possiblement no ha estat la primera. Sí que es pot dir, però, que una de les primeres decisions que ha adoptat Álex Pastor com a nou batlle de Badalona ha estat ordenar la retirada de la pancarta que hi havia penjada al balcó de l’edifici consistorial de la plaça de la Vila en què es demanava la llibertat dels presos polítics. L’argument per fer-ho és que la seva presència trencava el principi de neutralitat institucional que, segons el parer del nou govern del PSC, ha de mantenir la corporació. Un gest, en resum, amb el qual es vol visualitzar ja d’entrada l’inici d’una etapa política al consistori que marqui distàncies respecte a la de l’exalcaldessa Dolors Sabater, que ha tingut una posició activa, i a estones emfàtica, en qüestions tan àmplies com el procés sobiranista o la defensa dels drets socials. Atent a tot, al líder del PP Xavier García Albiol no li va faltar temps per argumentar, a través de les xarxes socials, que darrere la decisió de treure la proclama hi havia la seva perseverança. Sobre això, va recordar que dimecres, i només dues hores després que Pastor fos nomenat, ja va piular que calia despenjar-la de la seu noble de l’ajuntament. Ahir, i quan ja no hi havia pancarta al balcó, Albiol va tornar a Twitter per felicitar-se que s’hagués fet cas a la seva “exigència”.

Mentrestant, el nou alcalde ja ha començat a prendre la mida al càrrec. Dimecres mateix, i després de ser nomenat, el primer acte que va voler fer públic va ser una trobada amb els responsables de la Fundació Badalona Capaç. Un altre gest que també anava acompanyat d’un missatge implícit, ja que durant el seu mandat Sabater va mantenir una agra polèmica amb els rectors de l’entitat per la ubicació d’un centre ocupacional. Protocol al marge, la principal prioritat ara mateix per al PSC és dibuixar una nova estructura de govern que, almenys d’entrada, s’haurà de concentrar en només tres regidors. Això obligarà el mateix Pastor a haver de gestionar directament àrees o districtes, a més de la tasca inherent com a alcalde. Els barris de la Salut i Llefià, per exemple, estaran sota la seva tutela. Altres possibilitats, com ara una eventual entrada a l’executiu d’edils com Jordi Subirana (Units per Avançar), ara per ara no són més que rumors. En el terreny de les certeses, però, el que sembla avançar és el traspàs de poders. Els regidors del govern sortints ja el tenen a punt, i avui es troben Pastor i Sabater per parlar-ne.

“La moció és una trampa al PSC”

La ja exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, analitza en una extensa entrevista que dissabte publica el setmanari La República (diumenge es pot adquirir amb aquest diari) la moció de censura que l’ha expulsat del govern de Badalona. Sabater creu que el PP de García Albiol ha parat una trampa als socialistes i entén que el PSC, per la seva banda, ha impulsat tot el moviment del relleu a l’alcaldia en clau electoralista. Sabater també ofereix a l’entrevista una visió més àmplia de país i del procés i reclama espais serens de debat on els ciutadans puguin apoderar-se i entendre els avantatges de la República. En vista de les municipals del 2019, recomana la fórmula de Badalona, amb la suma de l’esquerra progressista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona