Política

Felip demana el parer sobre el seu relleu a l’oposició

L’alcaldessa de Figueres preveu una roda de contactes amb tots els grups municipals, alhora que ja va adaptant les obligacions municipals rutinàries a la seva nova responsabilitat a la Generalitat

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha anunciat aquesta setmana que demanarà el parer de tots els grups municipals a l’Ajuntament de Figueres respecte al seu relleu a l’alcaldia. Felip és conscient que la seva marxa complica la vida municipal figuerenca fins al final del mandat i ara treballa per fer compatibles, almenys temporalment, les seves noves obligacions a la conselleria d’Empresa i Innovació, on exercirà com a secretària general. De fet, aquesta mateixa setmana va renunciar a la vicepresidència de la Diputació i ara ja està adaptant el dia a dia de l’Ajuntament. Precisament, en aquest sentit, està plantejant canviar el dia de la setmana en què es convoquen les comissions informatives amb els representants de tots els grups municipals. Fins ara aquestes reunions es convocaven els dilluns, i ara s’està sospesant fer-les els dimecres o els divendres.

L’alcaldessa del PDeCAT va anunciar el dissabte 2 de juny, quan es va fer públic el seu nomenament com a secretària general d’Empresa i Innovació, que entre els mesos d’agost i setembre deixaria l’alcaldia. També va fer saber llavors que la seva nova responsabilitat a la Generalitat era compatible amb el càrrec d’alcaldessa però que no volia compaginar-ho.

La voluntat del PDeCAT seria que la persona que agafi el relleu fins a final de mandat també sigui la candidata a les eleccions del 2019. En això, la secció local del PDeCAT ja s’ha pronunciat presentant com a candidat Jordi Masquef. Caldrà veure si, en aquest temps, s’articula una altra candidatura per afrontar les primàries. El primer de tot, però, és trobar el relleu. Francesc Cruanyes, independent a les llistes de CiU, que és a qui toca, ja ha dit que hi estava disposat. Ara caldrà veure si el PDeCAT està d’acord que el candidat i el relleu no siguin la mateixa persona. Cal saber també què pensa l’oposició i si, en el cas que Cruanyes hi renunciés, Toro també ho faria, deixant pas a Masquef.

LA DATA

Set. 2018
Decisió.
Marta Felip va anunciar que es marcava un període fins al setembre per resoldre el seu relleu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona