Política

Les primàries d’ERC a l’Escala fan esclatar una crisi

L’actual portaveu municipal, el perdedor, sospesa deixar el partit i ha insinuat que podria arribar a plegar com a regidor

Les primàries d’ERC al’Escala de divendres passat han provocat una profunda crisi a la secció local que podria acabar amb trencadissa. Etna Estrems, la número 2 a les llistes del 2015 i actual regidora, va guanyar les votacions a l’altre candidat, el número 1 i actual portaveu municipal, Xavier Ballesta, per 14 vots a 7. Ballesta va donar inicialment la derrota com a bona tot i que es va mostrar molt molest per “la manera “ en què va quedar fora de la nova convocatòria electoral, després de ser cap de llista el 2011 i el 2015.

Els pròxims dies tot és possible, fins i tot que els dos regidors (Ballesta i Carlà) deixin sola Estrems. Ballesta va dir, en calent, que plegava, però s’ho podria repensar. El que sembla més probable és que deixi el partit perquè considera que “s’ha fet el joc” a Estrems. En sortir de l’assemblea de divendres, Ballesta va afirmar a Ràdio l’Escala: “M’ha arribat el moment. No haig d’aguantar una cosa que no em ve de gust.” Etna Estrems, per la seva banda, va afirmar que les assemblees d’ERC “venen marcades pels estatuts i aquests s’han seguit”. Així mateix, Àgata Belmonte, presidenta de la secció local, va manifestar que no hi havia “res a dir” sobre com havia anat la votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia