Gelida, Sant Quintí de Mediona i les Cabanyes votaran demà en les consultes sobre la independència

Els entrebancs del govern local de Gelida han protagonitzat la campanya

Els gelidencs que participin en la consulta popular sobre la independència de Catalunya votaran demà en un local de propietat particular, al carrer Major 113-115, on antigament hi havia hagut la caserna de la Guàrdia Civil. El fet que el govern local s'hagi negat a cedir cap local municipal per fer la consulta, al·legant motius legals, va obligar la plataforma a buscar una alternativa, i aquest és un local que han trobat en condicions, malgrat que els ha suposat una inversió de temps i diners per condicionar-lo i assegurar-lo. Però els entrebancs que la plataforma ha trobat des del govern local van més enllà de la cessió d'ús d'un local. La plataforma va començar a penjar cartells dels actes i demanant als veïns que anessin a votar el dia de la consulta i, mentrestant, el regidor de Festes els despenjava acollint-se a una suposada ordenança municipal que encara no ha estat aprovada i que, de moment, no és més que un projecte. Aquesta picabaralla va fer que la plataforma intercanviés cartes amb l'alcalde de Gelida, Lluís Valls, que ha reconegut públicament estar en contra de la consulta. Valls va demanar als membres de la plataforma que deixessin d'enganxar cartells a les façanes i la plataforma va decidir fer-ho per cortesia, ja que no incompleix cap normativa municipal. L'enfrontament ha acabat amb la col·locació de plafons de fusta amb els cartells enganxats com si es tractés d'una convocatòria d'eleccions, i amb guirnaldes verbeneres, tal com les defineix Oriol Rodríguez, portaveu de la comissió organitzadora, ja que segons ell «donen més sentit a la festa que no al de pertànyer a la consulta».

A més, Gelida Decideix ha denunciat a través d'internet la falta de col·laboració per part del PSC: només quatre dels vuit regidors del govern els han volgut rebre i la regidora de la Gent Gran es va negar a deixar-los organitzar un acte al casal d'avis al·legant que «aquestes coses no interessen la gent gran i que podien alterar-los l'estat d'ànim», segons explica Rodríguez.

Anit, a Gelida, la comissió organitzadora ja tenia un coixí de participació del 5% del cens, xifra que la comissió organitzadora considera un bon punt de partida i que els dóna optimisme per encarar la jornada de demà. Aquestes xifres s'han assolit com a resultat d'una intensa campanya feta porta a porta i amb totes les facilitats possibles perquè la gent no es quedés a casa, segons els organitzadors.

Demà també hi haurà consultes sobre la independència de Catalunya a Sant Quintí de Mediona i a les Cabanyes. Altres municipis de l'Alt Penedès com Sant Sadurní d'Anoia o Sant Pere de Riudebitlles, i Sant Pere de Ribes al Garraf, preparen consultes sobre la independència per al dia 25 d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona