Política

La coordinadora de l’ANC a Lleida denuncia que va ser agredida al final d’un acte

Un home que havia intentat rebentar una mobilització d’Òmnium va atacar l’activista per evitar que li fes fotografies

L’agressor fereix la víctima a la cara i li destrossa el telèfon mòbil

La coordinadora de la territorial de Lleida de l’Assemble Nacional Catalana (ANC), Rosa Burrell, ha denunciat aquest divendres a la tarda als Mossos que dijous al vespre va ser agredida per un home al final d’una mobilització.

L’agressió va passar després de l’acte d’Òmnium Cultural Llibertats en perill, realitzat en el marc de la campanya Demà pots ser tu, que s’havia celebrat a la plaça Constitució de Lleida, coneguda com a Clot de les Granotes.

Segons alguns dels assistents, l’agressor duia una bandera espanyola, proferia crits contra els presos i havia intentat boicotejar l’acte des del començament. Fins i tot, “vam trucar als Mossos que van venir i se’l van endur”, han explicat.

Acabat l’acte, però, l’individu va tornar i es va encarar amb els tècnics que desmuntaven l’escenari, ha explicat Burrell. Llavors, “vaig decidir gravar-lo per si feia alguna cosa i al veure-ho, es va girar cap a mi, em va agredir i em va destrossar el mòbil contra el terra”, ha relatat. “Tinc un blau i se’m mou una dent”, ha lamentat.

L’activista, però, creu que “podria haver estat pitjor” i ha decidit denunciar els fets als Mossos perquè no es torni a repetir. I també per “parar aquesta voràgine de violència i agressivitat que per part nostra mai hi ha estat, però que sembla que contra nosaltres val tot.

Òmnium ha fet pública la seva repulsa a una agressió que “no pot quedar impune i que lamentem i condemnem profundament”. Des de l’entitat havien fet una crida a acompanyar Burrell a posar la denúncia. Quan ha arribat aquesta tarda a la comissaria dels Mossos de Lleida, ha rebut el caliu d’una vuitantena de persones que l’esperaven a la porta per donar-li el seu suport amb aplaudiments i abraçades.

Burrell ha mostrat el blau a la cara i el mòbil trencat als assistents i els ha explicat que encara no ha pogut recuperar les imatges que va gravar de l’home. Alguns d’ells, però, tenien fotografies del presumpte agressor al mòbil que havien fet durant l’acte. Burell ha aportat a la denúncia el comunicat mèdic i el mòbil trencat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona